Tenisz

Két thrillerből húznánk hasznot - napi tippek az Australian Openre

Gőrcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapját.

Csütörtökön egy-egy meccsen a 38 fokos levegő és a 70 fokos pálya hőmérséklet alaposan átírta az esélyeket, ám a pénteki főszereplők sem ússzák meg, ugyanis egy újabb forró és szeles nap elé nézünk. A legnagyobb melegben kell majd szenvednie a 3. kiemelt Grigor Dimitrovnak és a 30. Andrej Rublevnek. Tavaly a US Open második fordulójában találkoztak, és akkor nem kis meglepetésre a fiatal orosz 7-5, 7-6, 6-3 arányban diadalmaskodni tudott, erre a kimenetelre pedig bőven 20-szoros pénz felett fizettek a bukik. 

Jöhet a visszavágó. - Fotó: US Open

Most már messze nem lenne akkora szenzáció, ha ismét borítaná a papírformát. Dimitrov nagyon megszenvedett az előző körben a nem túl ismert Mackenzie McDonald legyőzésével, míg Rublev két nagyon nehéz meccsen van túl. Az orosz komoly mentális erőről tett tanúbizonyságot David Ferrer és Marcos Baghdatis ellen. A két mérkőzésen egyébként közel 100 nyerőt rámolt be a világból is kifutó ellenfeleinek. 

Dimitrov világbajnokként nagyon elszántan érkezett Melbourne-be, azonban az esélyesség terhével nem könnyű megbirkózni. McDonald ellen nem játszott jól, de ahogya a meccs után elmondta, túlélte és ez a legfontosabb. 

Ez a tenisz szépsége. Minden nap más. Ez egy kéthetes verseny, bármi megtörténhet. Most csak szimplán örülök a győzelemnek. Fizikálisan jól érzem magam, annak ellenére, hogy több, mint 3 órát a pályán töltöttem. 

Még egy ilyen rossz napot aligha fog ki a bolgár, így egy rettentő jó és szoros meccsre készülhetünk, hiszen Rublev formája adott, hogy felvegye a kesztyűt a 3. kiemelttel. 

A bukik 38.5-nél húzták meg a játékok számát, ami négy szettből is kényelmesen összejöhet, márpedig arra vajmi kevés az esély, hogy a nagy forróságban bármelyikük is 3-0-lal lelépje a másikat. 

Grigor Dimitrov-Andrej Rublev
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 38.5
@1.85
Fogadási határidő: péntek, 4:30

 

Igazi csemegének ígérkezik a 17. kiemelt Nick Kyrgios és a 15. Jo-Wilfried Tsonga ütközete is. Az ausztrál fenegyerek megkomolyodni látszik, hiszen mindkét eddigi akadályt szettveszteség és különösebb bohóckodás nélkül vette. Viktor Troicki ellen azért időnként szorult helyzetbe került, ám ezekből rendre sikerült kimenekülnie, és ahogyan elmondta, korábban erre biztosan nem lett volna képes és valószínűleg a meccset is bukta volna. Illetve beszélt arról is Kyrgios, hogy tudja, hogy energiát kellett megspórolnia. Ez az, ami Tsongának nem jött össze, bár valószínűleg ez izgatja a legkevésbé, hiszen egy nagyon komoly meccset sikerült a szakadék széléről megnyernie Denis Shapovalov ellen. 

Kemény menet vár az aussie kedvencre. - Fotó: AO

Tsonga nincsen élete formájában, de még így sem számít könnyű falatnak, főleg nem az Australian Openen, ami mindig is nagyon közel állt hozzá. Ez lesz a Rod Laveren, azaz a centerpályán a nap utolsó összecsapása, vélhetően teltház előtt.

Mulatságos lesz. Egy olyan srác, akire felnéztem gyerekkoromban. Rengeteget láttam játszani. Tudom, mit fog hozni és ő is tudja, hogy én mit játszok majd. 2008-ban döntőbe jutott, én akkor 12 éves voltam és az összes edzésére kimentem és mindig aláírást kértem tőle, nem tudom emlékszik-e rá. 

- mondta Kyrgios, akit 1.30-as favoritnak hoztak ki az egykori példaképe ellen. 

Bár az ausztrálnak áll a meccs, de mi itt is inkább a sok játék felé kacsingatunk, a határt ugyancsak 38.5-nél húzták meg. 

Nick Kyrgios-Jo-Wilfried Tsonga
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 38.5
@1.85
Fogadási határidő: péntek, 09:00

 

A világelső Rafa Nadal is pályára lép pénteken, és bár a bukik gyakorlatilag biztosra veszik a továbbjutását Damir Dzumhur ellen, a tenisz eszeként ismert Craig O'Shannessy szerint a mallorcai akár bajba is kerülhet. A bosnyák ugyanis óriási küzdő, szeret szélben teniszezni, és ha Rafa csak egy kis időre is kikapcsol, Dzumhurnak minden fegyvere megvan, hogy szorossá tegye a meccset, ráadásul elvárások nélkül teniszezhet, itt csak a világelső spanyolnak lesz vesztenivalója. Nadal az előző körben Leonardo Mayert sem tudta legyalulni (6-3, 6-4, 7-6), Dzumhur pedig talán még a dél-amerikainál is kellemetlenebb ellenfél, szóval érdemes lehet elgondolkozni a 28.5 játéknál több tippen. 

O'Shannessy egyébként úgy véli, hogy Nadal 5 szettben harcolja ki a továbbjutást.