Australian Open

Élete sikerét aratva borította a papírformát Fucsovics

  • Cesc18

A magyar teniszező négy szettben legyőzte a 13. kiemelt Sam Querreyt és bejutott a legjobb 32 közé Melbourne-ben.

Magyar idő szerint csütörtök éjjel 1 órakor lépett pályára a 13. kiemelt Sam Querrey és a világranglista 80. helyén álló Fucsovics Márton az Australian Open második fordulójában. Előzetesen nem a magyar teniszező számított a mérkőzés favoritjának, olyannyira, hogy a   -n  2.85-ös oddsot adtak a győzelmére, míg a majd' kétméteres amerikai továbbjutása csupán 1.30-szoros pénzt fizetett. 

Élete győzelmét aratta Fucsovics a 13. kiemelt Querrey legyőzésével. - Fotó: Facebook

Az esélyek azonban hamar elkezdtek megfordulni, miután Fucsovics az első szett közepén brékelte ellenfelét, majd különösebb gond nélkül meg is tartotta az előnyét. Úgy tűnt Querrey a második felvonásban egalizálni tudja az eredményt, ám hiába húzott el 4-1-re (ahol további négy bréklabdája volt), nem tudta lezárni a szettet, Marci 4-5-nél brékelt, a rövidítésben pedig kötél idegekkel 8-6-ra nyert és ezzel 2-0-ra lépett meg.

A bukik kétszettes Fucsovics-vezetésnél sem írták még le az amerikait, akire ekkor 3.05-ös oddson lehetett fogadni. 

Querrey a harmadik játszmában kevesebbet rontott, és ha időnként nehezen is, de tartani tudta a korán megszerzett brékelőnyét, így sikerült szépítenie. Több öröme azonban már nem volt a meccsben, a negyedik felvonásban Fucsovics kétszer is elvette az adogatását, ami megpecsételte az amerikai sorsát.

Australian Open, 2. forduló
San Querrey (13.)-Fucsovics Márton: 4-6, 5-7, 6-4, 2-6

Querrey borzasztóan szenvedett a szeles és nagyon meleg időben, nem működtek a szervái, kevés elsőt ütött be, így pedig teljesen önbizalmát vesztette, amit Fucsovicsnak nagyszerűen sikerült kihasználnia. A nyíregyházi klasszisunk remekül koncentrált és alkalmazkodott a nehéz körülményekhez, míg az amerikai rengeteget rontott és egy idő után a hitét is elvesztette. 

Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja. Hittem benne, hogy meg tudom verni és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége.

- mondta Marci a győzelmét követően.

A mérkőzés statisztikája:

Fucsovics karrierje első győzelmét aratta top 20-as teniszező ellen és Kuhárszky Zoltán 1983-as bravúrja óta ő az első magyar férfi teniszező, aki bejutott az Australian Open harmadik fordulójába.

És itt még nem érhet véget a nagy menetelés, hiszen a legjobb 32 között az a Nicolas Kicker lesz az ellenfele, akit idén év elején Indiában 6-0, 6-3-ra vert. Ha pedig hozza az argentin ellen a kötelezőt, akkor a negyedik körben Roger Federer jöhet szembe. 

A mérkőzés összefoglalója: