Francia foci

A modern foci zsoldosát nem érdekli a megítélés és a becsület

  • gb1

A PSG a Dijon ellen folytatta ámokfutását, a szurkolói mégsem voltak teljesen elégedettek.

Neymar mindent megtesz azért, hogy ne legyen közönségkedvenc Párizsban, hiszen addig hiába lövi zsákszámra a gólokat, amíg ilyen önzőn viselkedik. A szerdai 8-0 alkalmával ugyanis újabb tizenegyes-blama kerekedett a Parc des Princes-ben, és a szurkolók annak ellenére kifütyülték, hogy ő szerezte a találatok felét.

A brazil támadó megállíthatatlan: 15 bajnokin 15 gólnál és 11 asszisztnál jár. fotó: sportskeeda.com

A brazil sztár leigazolásának első heteiben már állt a bál a büntetők kapcsán, hiszen érkezéséig Edinson Cavani szerepkörébe tartozott a feladat, a 24 éves labdazsonglőr azonban önkéntesen magára ruházta a teendőt. Ezzel nem csak csapaton belüli viszályokat okozott, hanem a szurkolók nemtetszését is kiváltotta.

A csapat trénere, Unai Emery állította, hogy sikerült rendezni a viszályokat, és rotálva végzik majd el a büntetőket, a Dijón ellen látottak alapján azonban ismét látszott, hogy közel sem lejátszott ügyről van szó.

Történt ugyanis, hogy 7-0-ás állásnál

Neymar nem engedte át Cavaninak a tizenegyes elvégzését, annak ellenére sem, hogy már három gólnál járt, ráadásul az uruguayi csatár minden idők legeredményesebb PSG-játékosává válhatott volna,

amennyiben értékesíti a jogosan megítélt büntetőt. A publikum mély felháborodását nem volt rest kifejezni, és amellett, hogy kifütyülték a cselgépet, Cavani nevét skandálták.

Az ex-Napoli és Palermo játékos egy gólt szerzett a meccsen, amivel beérte Zlatan Ibrahimovicot, aki 156 találattal a klub legtöbb gólt szerzett játékosa - persze ez már csak napok kérdése marad.

A francia szakírókat nem hatotta meg a vitatott eset, olyannyira nem, hogy a brazil fenegyerek lett a történelem során a második játékos aki a L'Equipe sportlaptól 10/10-es értékelést kapott.

fotó: L'Equipe

Bár elképesztőnek tűnik a szerdai eredmény, az utóbbi időben azonban nem ritka a fölényes győzelem a PSG meccsein. Jól mutatja ezt, hogy

a bukiknál a 6-0-ás végeredményért átlagban csupán @10-szeres pénzt fizettek, a 8-0-ra pedig @29-szeres szorzó volt.

A PSG 10-esének távozásáról az utóbbi időben rengeteget cikkezik a nemzetközi sajtó, és az ehhez hasonló önző megnyilvánulások azt jelzik, hogy nem igazán törődik a megítélésével, ergó könnyen lehet, hogy akár már nyáron beigazolódnak az egyre erősödő pletykák.


A Paris Saint-Germain legközelebb vasárnap lép pályára - a Ligue1 22. fordulójában Cavaniék a tabellán második Lyon otthonába látogatnak.

1x2    
Lyon Döntetlen Paris Saint-Germain
7.00 5.00 1.35