Átigazolás

Most nem lennénk a Dortmund-szurkolók helyében

Elég meglepő névvel pótolnák a Dortmundnál a vélhetően távozó Aubameyangot.

Fotó: BVB Buzz

Ha minden a csapatok tervei szerint alakul, néhány napon vagy órán belül Alexis Sánchez Manchester "ördögi" felébe, Aubameyang pedig az Arsenalhoz szerződhet. A gaboni támadó elveszítése óriási érvágás lenne a BVB-nek, hiszen a 28 éves támadó szállította idén a csapat góljainak 44, tavaly pedig a 36%-át. Egy ilyen támadót pokolian nehéz pótolni, ráadásul akit kinéztek a fekete-sárgák Auba helyére, nem is nevezhető éppen rutinos és már bizonyított játékosnak.

Kövesd a Bundesliga minden érdekes mozzanatát és legjobb tippjeit legújabb fórumtopicunkban!

A szerdai Bild ugyanis arról ír, hogy ha a balhés afrikai sztár elhagyja télen a Signal Iduna Parkot, akkor az utódja az a Michy Batshuayi lehet, aki tavaly nyáron igazolt a Chelsea-hez. Noha nem lehet mondani, hogy rosszak lennének a belga mutatói, hiszen mind az előző, mind az idei szezonban 90 perc alatt volt a gólmutatója, arra véleményünk szerint még aligha érett, hogy egy Dortmund kaliberű csapatot elcipeljen a vállán.

A BVB-t egyébként hírbe hozták korábban a szintén Londonban "dolgozó" Olivier Giroud-val, illetve Batshuayi kapcsán is feljött egy sevillai kontraktus lehetősége, így közel sem biztos, hogy a 24 éves belga végül Németországban köt ki.

És hogy mi szólhat mégis amellett, hogy Batshuayi akár még be is válhat Peter Stöger kezei alatt? Éppen annak az Aubameyangnak a példája, akit válthat a Chelsea játékosa, hiszen 2013-ban úgy került Dortmundba a gaboni játékos, hogy előtte Milánóban elkönyvelték őt egy botlábú senkinek.

A hosszú szünetet követően a Dortmund péntek este Berlinbe látogat, ahol Stögerék Dárdai Pál csapatával csapnak össze. Nagy kérdés, hogy vajon mi lesz Aubameyang sorsa, a Wolfsburg ellen ugyanis fegyelmi okok miatt kikerült a keretből. Noha a Hertha idén nem teljesít túl jól, ne csodálkozzunk, hogy közel kétszeres pénzt fizetne a    a BVB sikerére.

[2544077] 2018-01-19 20:30:00 Hertha Berlin - Borussia Dortmundx;