Australian Open

Federer nem magát tartja a legnagyobb favoritnak

  • Cesc18

A 36 éves helvét szerint nem ő az első számú esélyes az AO-címre.

Federer nem magát tartja az AO legnagyobb favoritjának. - Fotó: SI

A svájci géniusz egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy szerinte Rafael Nadal és Novak Djokovics az Australian Open két favoritja, annak ellenére, hogy ő a címvédő és a felkészülése gondtalanul zajlott. 

Nem gondolom, hogy egy 36 évesnek kellene a verseny favoritjának lennie. Éppen ezért, így a karrierem utolsó szakaszában teljesen nyugodt vagyok. 

- mondta a 19-szeres Grand Slam-bajnok, és hozzátette, hogy tavaly félév kihagyás után abban reménykedett, hogy meccset tud nyerni, míg az idei versenynek úgy vágott neki, hogy abban bízik, hogy több fordulót tud menni. 

Hasonló helyzetben van most a hatszoros AO-bajnok Novak Djokovics és a 2014-es győztes Stan Wawrinka. Mindketten sérülésből és hosszabb kényszerpihenő után tértek vissza, míg Nadalnak a 2017-es szezon végén ismét a térde kezdett el rakoncátlankodni. 

Rafa a tavalyi éve után, és Djokovics hatszoros bajnokként annak ellenére favoritok, hogy nem tudhatjuk, hogyan érzik magukat. De ha ott a neved a főtáblán, akkor megadod magadnak az esélyt. Ez történt velem tavaly. Sokkal jobban ment, mint amire számítottam.

- vélekedett Federer, aki kedden 1 óra 41 perc alatt 6-3, 6-4, 6-3-ra győzte le Aljaz Bedenét az első körben. A svájci következő ellenfele a világranglista-55. Jan-Lennard Struff lesz, és természetesen a német ellen is toronymagas favoritnak számít. 

Fogadás a győztesre    
Jan-Lennard Struff Roger Federer
8.50 1.01
Fogadási határidő: csütörtök, 10:30

Federer mellett egyébként Djokovics és Nadal is nagyon sima rajtot vett Melbourne-ben. A szerb 6-1, 6-2, 6-4 arányban masírozott át Donald Youngon, míg a spanyol 6-1, 6-1, 6-1-re gyalulta le Viktor Estrellát.

Visszatérve még a végső esélyekre, Ti egyetértetek Federerrel, miszerint 36 évesen nem ő a torna első számú favoritja?