Nemzetközi foci

Búcsúzzunk Ronaldinhótól karrierjének legszebb pillanataival

  • gb1

Kedden a brazil legenda ügynöke - aki a testvére is egyben - bejelentette, hogy Ronaldinho végleg visszavonul az aktív futballtól. A social mediában záporoznak a búcsúüzenetek, Neymaré pedig hibátlanra sikerült.

"Abbahagyta, vége van"  - a sztár testvérének, Roberto Assisnak a szavai ugyan nem érték váratlanul a futballvilágot, a mindig mosolygós brazil visszavonulásával mégis úgy érezhetjük, hogy egy korszak lezárult.

Bár karrierjének vége szakadt, bemutató- és jótékonysági meccseken lesz még alkalmunk látni az egykori Barcelona- és Milan-támadót. "A jövőben különböző eseményeket fogunk szervezni Brazíliában, Európában és Ázsiában, és a brazil válogatottal is próbálunk majd összehozni valamit" - tette hozzá Assis.

Hogyan máshogy tiszteleghetnénk hát pazar tehetsége előtt: összeszedtünk néhányat a legszebb megmozdulásaiból, hogy méltó legyen a búcsúnk:

Amik megtréfálta David Seamant 

Váratlan gólja a Chelsea ellen

A Barcelonában így debütált 2003-ban

A Villarreal elleni ollózása

Ő készítette elő Messi első barcás gólját

A tökéletes szabadrúgása a Milan színeiben

A Bernabéuban nyújtott hibátlan alakítása az El Clásicón

Utolsó brazil válogatott meccsén szerzett szabadrúgás gólja

A világhálón is futótűzként terjedt el a hír, hogy a 37 éves csodabogár szögre akasztja a cipőjét - robbant a twitter és az instagram, mindenhonnét az őt méltató és búcsúztató üzenetek áradnak.

A egyik legtökéletesebb búcsúüzenetet azonban kétségkívül Neymar fogalmazta meg:

"Micsoda megtiszteltetés, hogy a te történeted részese lehettem. Mindig a vidámságodra fogok emlékezni. Olyan örökséget hagysz hátra, amit aligha lehet überelni a futball művészetében. Köszönök neked mindent, amit a futball szerelmeseiért tettél."