Magyar foci

Pontról pontra a Paintsil-ügy, így áll most a Fradi harca

  • ivan

A Ferencváros nem éri utol az őszi szezon legjobbját, miközben külföldi sajtóhírek szerint a belga Genkhez szerződik. Az ügy napok óta központi téma a magyar sajtóban, lássuk mit lehet tudni a sztoriról idáig.

A legtöbb NB I-es csapat már megkezdte a felkészülést a tavaszi folytatásra, de természetesen ebben az időszakban még a lehetséges erősítések tartják lázban a drukkereket. A múlt hét nagy durranása Huszti Szabolcs hazatérése volt, a több mint 12 évet légióskodó középpályás sajtóhírek szerint havi 15 millió forintért a Videotonhoz szerződött.

A bajnoki címre törő fehérváriak tehát megerősítették a keretüket, az őszi bajnok Ferencvárosnál azonban egy előre nem várt bonyodalom borzolja a kedélyeket - a Fradi ugyanis nem éri utol Joseph Paintsilt.

Paintsil az őszi szezon felfedezettje volt / fradi.hu

Potyaút a reptérre, kórházi jelentés Ghánából, necces sajtóhírek Belgiumból

A 19 éves Joseph Paintsil a ghánai bajnokságban szereplő Tema Youth csapatától 2017 nyarán került a Ferencvároshoz. Az akkori megállapodás értelmében a fiatal támadó 2018. június 30-ig kölcsönben szerepel a Fradiban, a magyar csapat pedig ezután élhet opciós jogával és végleg megvásárolhatja a ghánai csapattól a játékost.

Paintsil egyértelműen nagy fogásnak bizonyult, hiszen az ismeretlenből érkező szélső már a bemutatkozó meccsén gólt és gólpasszt szerzett, majd az őszi idény egyik legjobbja volt, 12 bajnokin 6 gólig és 4 gólpasszig jutott. (Az MLSZ decemberi gáláján a Videotonnak lőtt gólját megválasztották az év legszebb találatának is).

Dörzsölhették a tenyerüket a Fradi székházban, hiszen Paintsil személyében egy valóban minőségi játékost sikerült kihalásznia a megfigyelőknek, akit fiatal kora miatt 1-2 éven belül akár vaskos profittal tovább is tudtak volna passzolni. 

Csakhogy a nyugati foci és annak ereje úgy látszik közbeszólt, Paintsil ugyanis eltűnt a Fradi radarjáról.
  • A ghánai játékosnak január 11-én kellett volna Budapestre érkeznie, csakhogy a Fradi hiába ment ki a játékosért a ferihegyi reptérre, Paintsil nem volt rajta a járaton.
     
  • A zöld-fehérek illetékesei ezután megpróbálták elérni a játékost, azonban ez nem sikerült, majd január 12-én a Ferencváros kézhez kapott egy kórházi jelentést Ghánából, amely alapján a 19 éves futballista maláriás betegségben szenved.
     
  • A Fradi ekkor megkereste a kórházat is, hogy pontosabb tájékoztatás kapjon játékosa állapotáról, ám egy "mindjárt visszahívjuk" trükkel lerázták a klubot, Paintsilt pedig továbbra sem lehetett elérni.
     
  • Szintén január 12-én a belga Niuwsbald.de oldal cikkében azt írja, a háromszoros bajnok RKC Genk megegyezett a játékossal és a Team Youth csapatával is, de azt is hozzáteszi, hogy a Fradi ezt nem fogadja el, az FTC ugyanis december 21-én megállapodott a Paintsilt képviselő ügynökséggel a kölcsönszerződés lejárta utáni időszakra is. Paintsil azonban mindezt tagadja.
     
  • A Ferencváros a kialakult helyzetre való tekintettel jogi lépésekhez folyamodik, hétfőn a FradiMediának adott interjúban Orosz Pál közölte, a klub felvette a kapcsolatot egy zürichi jogi képviselettel és a létező összes nemzetközi fórumon kiállnak az igazukért. "Ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ezt a Ferencvárossal nem lehet megtenni" - fogalmazott a klubvezér.
     
  • Az üllői129.hu vasárnap szúrta ki, hogy Paintsil Instagram-fiókjának személyes adatlapján újra a Ferencváros szerepel aktuális klubként.

 

Hogy végül mi lesz a történet vége, az jelen állás szerint nagy talány. A Fradinak nyilván érdeke megtartania a játékost, hiszen a bajnoki címhez és a nemzetközi kupainduláshoz muszáj lenne egyben tartani a keretet és megóvni a legnagyobb értékeit. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy egy elvágyódó fiatal játékossal mire menne Thomas Doll.

Orosz Pál hétfői interjúja:

Ki nyeri a magyar bajnokságot?
   
Ferencváros 1.80
Videoton 2.00
Debrecen 10.00
Honvéd 15.00
Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099