Premier League

A szorzók alapján az Arsenal végleg búcsút inthet a BL-nek

Csúnyán beragadt a 2018-as évben az Arsenal, amely immáron egyre messzebb kerül a TOP4-től.

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap este az Arsenal 2-1-re kikapott a Bournemoth vendégeként, ezzel pedig továbbra is nyeretlen a 2018-as évben. A klub 1995 óta íródó történelmében hasonlóra még nem volta példa, hiszen immáron 4 tétmeccsen van túl a gárda győzelem nélkül.

Wenger ideje lejárt? / archív

A pocsék évkezdetre akár az egész szezon rámehet, hiszen a riválisok szállítják a győzelmeket, így egyre nagyobb a szakadék a TOP4 és az Arsenal között. A jelen állás szerint a MU, a Chelsea és a Liverpool is 47 pontos - a Vörös Ördögök hétfő este játszanak a Stoke City-vel -, a Tottenham pedig szorosan ott lohol a trió nyakában 44 egységgel. Az Arsenalnak viszont csak 39 pont áll a neve mellett, vagyis jelenleg 8 pont a hátránya a BL-indulást érő 4. helytől.

15 forduló van még hátra a Premier League-ből, az Arsenal pedig még játszik a Man. City-vel és ellátogat  a Tottenham valamint a Manchester Unitedhez is. Nehéz elképzelni, hogy ekkora hátrányt le tudna dolgozni a tavasszal, így pedig a fogadóirodák is letettek arról, hogy az Arsenal a bajnokságból kiharcolja a BL-indulást.

Első négyben végez
Man. City 1.00
Man. Utd 1.16
Liverpool 1.22
Chelsea 1.22
Tottenham 2.10
Arsenal 7.00

Az Ágyúsokat 1996 óta irányító Arséne Wenger korábban nagymestere volt annak, hogy így vagy úgy, de az első négybe kormányozza a londoniakat, azonban már a tavalyi szezonban is komoly repedések keletkeztek az ágyúkon és csak az 5. helyen zárt a csapat. A helyzet úgy fest idén sem lett jobb, sőt, a MU feltámadásával egy hellyel hátrébb szorult a gárda az erőrangsorban.

Az Arsenal legnagyobb sztárjának titulált Alexis Sánchez napokon belül elhagyhatja az Emiratest, ez pedig egyáltalán nincs jó hatással az öltözőre. Rossz üzenetet hordoz magában a transzfer, hiszen rámutat, hogy a klub nem tudja megtartani a legnagyobb értékeit, egyre nehezebben tud sztárfocistákat igazolni, így pedig az ambíció terén nehéz a csúcsra járatni a játékosokat.

Az Arsenal számára a bajnokság tulajdonképpen elszállt, így Wengernek a Ligakupában és az Európa Ligában kell(ene) maradandót alkotnia. Utóbbi sorozat megnyerése automatikus BL-indulást érne - tavaly a MU így oldotta meg az elitligában való szereplést -, azonban rivális akad szép számmal, az Atlético Madrid, a Dortmund vagy a Napoli végső sikere sem jelentene szenzációt.

Ki nyeri az Európa Ligát?    
Atlético Madrid 4.55
Arsenal 6.00
Dortmund 9.75
Napoli 10.00
237903