Spanyol foci

Ez egy elb.szott helyzet - mondja Zidane és igaza van

Nyolc és fél év után először fordult elő, hogy a Real Madrid zsinórban két hazai bajnokiját is elveszítse. Egyre nagyobb gödörben a királyi gárda.

Fotó: realmadrid.com

Zsinórban harmadik meccsén is nyeretlen maradt a Real Madrid, amely a Numancia elleni hazai 2-2 után szombat kora este a bajnokságban 1-0-ra kikapott a Villarrealtól. A blancók így tovább növelték hátrányukat a listavezető Barcelonával szemben - a címvédésről gyakorlatilag már lemondhatnak - de a Valencia és az Atlético Madrid formáját elnézve még a dobogó elcsípése is komoly kihívás lehet Zinedine Zidane legénységének.

A Villareal szombati győzelme 13-as oddson volt fogadható. A Real utoljára 2009 májusában bukott zsinórban két hazai bajnokit.

A francia tréner az újabb zakó után letörten nyilatkozott, de továbbra is bízik benne, hogy sikerül csapatának talpra állnia. "Ez most nagyon nehéz az önbizalomnak. Megvoltak a lehetőségeink, de a végén...nem tudtunk hatástalanítani egy kontratámadást...elbaszott helyzet ez a játékos szemszögéből" - foglalta össze velősen a szombat esti meccset Zinedine Zidane. "Folytatunk kell a munkát, mert telik az idő és jobbá kell válnunk. Azokból negatív dolgokból, amelyek mostanában velünk történnek, meg kell keresnünk a pozitívumokat és a magunk javára kell fordítanunk.Tisztában vagyunk a kialakult helyzettel és ez napról napra komplikáltabbá válik. Nem gondolunk csak egy sorozatra, csakis a következő meccs jár a fejünkben."

Mi a baj a Madriddal?

A Real Madrid az elmúlt két idényben trófeát trófeára halmozott, így törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb következik majd egy hullámvölgy. Azonban, hogy az éppen a támadósor impontenciája miatt következik be, arra azért kevesen számítottak.

A Villarreal ellen szezonrekordnak számító 29 kapura lövése volt a királyi gárdának, mégsem sikerült egyetlen gólt sem szereznie, de ami még ennél is meglepőbb, hogy ez - mármint a 0/29 - már másodszor fordul elő a bajnokságban.

Ronaldo messze van az aranylabdás formájától

18 forduló után a Barcelona már 48 rúgott gólnál jár, míg  a Real Madrid csupán 32-nél. Ami még inkább aggasztó lehet a madridi drukkereknek, hogy a legeredményesebb játékos csupán 4 gólos - igaz, Asensio, Isco, Bale és Cristiano Ronaldo is 4-szer iratkozhatott fel a góllövők közé.

 

A Marca szerint a Real történetében még soha nem fordult elő, hogy a bajnokság felénél ilyen szerény mutatóval legyen valaki  házi gólkirály.

 

Valami tehát megtört a madridi sztárcsapatban, de az is lehet, hogy csak fásulttá és dekoncentrálttá vált a társaság. A belső összhang sem biztos, hogy rendben van az öltözőben, Bale és Benzema mellett Isco és Kroos neve is szinte napi szinten felbukkant az átigazolási hírekben, nem beszélve Cristiano Ronaldóról, akit a pletykák szerint már Florentino Pérez hajlandó lenne elcserélni Neymarra a PSG-vel.

A Real Madrid sokkal jobb csapat annál, mint ahogy az utóbbi hetekben teljesít, de nagy kérdés, hogy mikor sikerül kimásznia a gödörből. A bajnokság már elúszott, a BL és a kupa még összejöhet, de - ahogy is Zidane is fogalmazott - az idő egyre fogy.

[2580728] 2018-01-13 16:15:00 Real Madrid - Villarrealx;
240918