Darts

Ismét borítja a papírformát a német csodagyerek? - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Szombaton az uraknál jönnek az elődöntők, a felső ágon Glen Durrant és Scott Waites, míg a tábla alsó felén Mark McGeeney és Michael Unterbuchner csap össze, a női finálét pedig Lisa Ashton és Anastasia Dobromyslova vívja.

A BDO darts történetének egyik legdrámaibb játéknapját hozta a pénteki, a négy negyeddöntő mindegyike döntő szettben dőlt el és két óriási fordításoknak is szemtanúi lehettünk. De nincs sok idő felocsúdni a döbbenetből, szombaton ugyanis már az elődöntős összecsapásokra kerül sor, míg a lányoknál bajnokot avatnak. 

BDO darts-vb, 8. játéknap - szombat (január 13.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
15:30 Lisa Ashton-Anastasia Dobromyslova 1.55 2.15
16:30 Glen Durrant-Scott Waites 1.18 3.90
20:00 Mark McGeeney-Michael Unterbuchner 1.30 2.90

Kezdjük is a sort a gyengébbik nem végső összecsapásával, Lisa Ashton és Anastasia Dobromyslova személyében két legenda feszül egymásnak. Az elmúlt hat vb-trófeából ötöt valamelyikük emelhette a magasba, viszont meglehetősen régen, 2013-ban játszottak legutóbb egymás ellen döntőt Lakeside-ban. A címvédő Ashton ott léte egyáltalán nem meglepő, Dobromyslova ugyanakkor a csendesebb 2017-es idény után nem számított a közvetlen favoritok közé. Az azonban már az első meccse után látszódott, hogy a formaidőzítése tökéletesen sikerült.

Dobromyslova a hat megnyert szettjéből ötben kiosztott egy 3-0-t, összesen tehát mindössze két leget bukott eddig a tornán. 

Borzasztó stabil játékkal jutott el az orosz a döntőig, közel 85-ös tornaátlagot tud felmutatni, ami közel 7 ponttal erősebb, mint Ashtoné. Ennek ellenére a bukmékerek az angolt hozták ki favoritnak, miután a legutóbbi 10 egymás elleni mérkőzésükből nyolcat megnyert, igaz, 2016 novembere óta nem találkoztak. 

Az elmúlt évek inkább Ashtonról szóltak, de nem tudunk elmenni Dobromyslova eddigi nagyon erős játéka mellett, ráadásul az angol egyetlen vb-döntőben elszenvedett veresége az éppen az orosz ellen volt. Kiélezett szoros meccsre számítunk.

  • Szettek száma - 4.5 felett @ 2.62

Szintén két világbajnok feszül egymásnak az első férfi elődöntőben, Glen Durrant a címvédő, míg Scott Waites 2013 és 2016 győztese. Mindketten a pokol legmélyebb bugyrait járták meg a negyeddöntőben, előbbi Jim Williams, míg utóbbi Andy Baetens ellen fordított 1-4-ről. Durrant nem sokat vacakolt, a hatodik szettől begyújtotta a rakétákat és szinte semmi esélyt nem hagyott ellenfelének, 100-as átlaggal gázolt át rajta. A nagy bajban Waites is emelni tudott a játéka színvonalán, de neki sokkal jobban rezgett a léc, több meccsnyilat is ki kellett szurkolnia.

Verhetetlen formában a címvédő. - Fotó: insidethegames

Összességében mindketten pazar győzelmet arattak, de Durrant játékára nehéz szavakat találni. 1-4 után 13-ból 12 leget nyert és ez idő alatt átlagban csupán 14 nyílra volt szüksége a partik megnyeréséhez. Ez pokolian erős játék, nem csoda, hogy a meccs végére 100 fölé tornázta az átlagát. 

Ezzel megmutatta Durrant, hogy jelenleg nincs jobb játékos nála a BDO-ban.

Egyáltalán nem meglepő tehát, hogy Waites remek játéka ellenére csak 1.18-as oddsot adnak a címvédőre. 

Karrierjük alatt egyébként nem sokszor találkoztak eddig, de a 2016-os világbajnoki negyeddöntőjük emlékezetesre sikerült, akkor Waites 2-4-ről tudott 5-4-re fordítani. 2016-ban is nagyon jó játékosnak számított már Durrant, de azóta még tudott fejlődni és több tapasztalatot is szerzett Lakeside-ban. Óriási harcos Waites, de 3 szettnél nem adunk neki többet.

  • Hendikep - Durrant -2.5 @ 1.72

A másik elődöntőben a második kiemelt Mark McGeeney és a selejtezős Michael Unterbuchner néz farkasszemet egymással. Ez abszolút meglepetés párharc az alsó ágon, ugyan McGeeney-t magasan jegyzik, de korábban még nem élte túl a második kört a vb-n, szóval előzetesen nem feltétlenül őt lehetett ide várni, Unterbuchner pedig abszolút a meglepetés kategória. Tudni lehetett róla, hogy tehetséges és képes lehet egy skalpot szerezni, de az nem volt benne a pakliban, hogy sorra veri a kiemelteket. 

Ennél mindenféleképpen közelebb vártuk az oddsokat egymáshoz. Tény, hogy McGeeney a nagyobb név, de Lakeside-ban sincs sok rutinja, játékban pedig közel azonos szintet hoznak. Ez már az idegek harca lesz, így a legjobb tippnek az over 8.5 szettet gondoljuk, de ilyen oddson Unterbuchnernek is érdemes bizalmat szavazni. 

Mark McGeeney-Michael Unterbuchner
hatharom.com
Unterbuchner
@2.90
Fogadási határidő: szombat, 20:00