NFL

Egy hazai, egy vendég, dupla pénz

Íme szerkesztőink tippjei a szombati NFL főcsoport-elődöntős ütközeteire.

Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons
Tipp: Atlanta Falcons
Odds:
1.60 @ Tippmixpro

Matt Ryan és az Atlanta Falcons Philadelphiába és egy nem túl hízelgő -6, -7 fokba látogat szombaton. Alapvetően ez igencsak hálátlan környezet egy dómhoz szokott csapatnak, ám nem akkor, ha Matt Ryanről beszélünk.

Matty Ice ugyanis szinte haza látogat, hiszen Philadelphiától alig néhány kilométerre nőtt fel, így hozzá van szokva a téli hideghez. Ennek megfelelően idei számai is igen hízelgőek: az outdoor meccsein 104.3-as QB-ratinggel rendelkezik, ráadásul idegenben jobban is dobál, mint hazai pályán. Ez persze a karrierátlagtól sem marad el sokkal, noha győzelmi mutatója alig több, mint 50 %, amikor nem a Georgia Dómban játszik, QB-ratingje 90.7, ami kifejezetten jónak nevezhető.

Tudtad? Tippmestereink két hibátlan szelvénnyel indították a rájátszást. 

Ahogyan jól ment a játék neki és az egész Falconsnak a Wild Card-hétvégén Los Angelesben is, ahol a vártnál sokkal könnyebben léptek át a Ramsen. Nehéz nem észrevenni, hogy a csapat védelme nagyon sokat fejlődött, amíg az év elején még nem ritkán 20-30 pontokat kaptak, addig az utolsó hat meccsen 16 bekapott pontot átlagolt a védelem.

Az ellenfél az a Philadelphia Eagles lesz, amelyet nagyon lesajnál mindenki. Carson Wentz sérülése jelentősen átírta a csapat esélyeit és bár Nick Foles nem egy nyeretlen kétéves, az Eagles az idény nagy részét mégiscsak Wentz irányításával csinálta végig.

Ryan vezérletével tovább menetelhet a Falcons. - Fotó: usa today

Igen ritka alkalom az NFL-ben, hogy egy főcsoport hatodik kiemeltje favoritként utazzon az elsőhöz, de a körülmények ismeretében a Falcons valóban esélyesebb a győzelemre, mint az Eagles. Ha Foles (de még inkább az Eagles futójátéka) nem fog ki extra jó napot vagy az Atlanta védelme nem betlizik, akkor nehéz elképzelni a hazaiak sikerét, arra ugyanis mérget vehetünk, hogy Julio Jonesék és a Freeman-Coleman duó legalább 23-24 pontot feltesz majd a táblára Phillyben.

New England Patriots-Tennessee Titans
Tipp: Patriots -7.5
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Az indokok igazából egyszerűek. A Titans secondary nagyon gyengén teljesít a passzok ellen (239,3 engedett yard/meccs, 25. hely ligaszinten), ezért a Pats-nek levegőben nem lesz gondja az előrehaladással. A múlt héten Travis Kelce, amíg le nem sérült, szétszedte a Titans hátsó alakzatát, Gronkowskitól ugyanerre számítunk, és ha egészséges marad a meccs végéig, ő lehet a sima győzelem egyik kulcsa.

A másik óriási matchup edge a Patriots oldalán az, hogy a futóik összesen 957 elkapott yarddal zárták a szezont, ami a 2. legtöbb volt a ligában idén, a Tennessee védelme pedig összesen 967 elkapott yardot engedett az ellenfelek futóinak, ami a legtöbb volt a szezonban. Tekintve, hogy Dion Lewis mellé erre a meccsre James White és Rex Burkhead is visszatér, véleményünk szerint nagyon hosszú napja lesz a Titans védelmének. 

Kattints a képre és játssz!

A Tennessee csak abban bízhat, hogy óriási nyomást tudnak helyezni Brady-re, amivel ellehetetlenítik a Pats passzjátékát és szorosan tudják tartani a meccset. Ha ez megvalósul, akkor pedig Derrick Henry-t tömhetik labdákkal, aki könnyen kihasználhatja a New England gyenge futás ellen védelmének hiányosságait, de őszintén szólva erre sok esélyt nem látunk, mert annyira viszont nem erős a Titans front7, hogy folyamatosan terrorizálják Brady-t. Ennek fényében azt gondoljuk, hogy ez a meccs nagyon korán el fog dőlni a New England oldalára.

hatharom.com
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons Falcons
New England Patriots-Tennessee Titans Patriots -7.5
@ 2.24
Fogadási határidő: szombat, 22:30