Férfi kézi Eb 2018

A magyarok és a macedónok meccseivel nyernénk - napi tippek az Eb-re

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden játéknapra összeállítanak egy szelvényt. Első nap sikere után, lássuk milyen tippsorral készültek szombatra, az odds 1.69-szeres.

Macedónia-Szlovénia
Tipp: Macedónia +4,5
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

A macedónoknál bejött a szövetségi kapitány váltás, mivel Lino Cervar helyére kinevezett Raúl Gonzálezzel jobbak lettek a balkániak. A Vardar Szkopjéval Bajnokok Ligáját nyerő spanyol tréner új szemléletet vitt a nemzeti együtteshez, a fizikum helyet a fineszességet helyezi előtérbe, ráadásul visszaválogatta a Barcelonában idén jól teljesítő Borko Risztovszki kapust illetve Filip Mirkulovszkit. És akkor nem beszéltünk olyan pazar formában lévő játékosokról, mint Kiril Lazarov vagy Dejan Manaszkov.

Ami a szlovénokat illeti, a tavalyi világbajnokságon igen komoly szerencsével a harmadik helyet csípték el, ám, ahogy a fórumon is említettük, sok problémája van a gárdának. Veselin Vujovic mester három ászára sem számíthat a tornán, hiszen Matej Gaber, Jure Dolenec és Nik Henigman is kimarad sérülés miatt a tavalyi sikercsapatból, de nincs ott a keretben például Dejan Bombac sem.

Noha egy évvel korábban, a franciaországi vb-n hét góllal nyertek a szlovénok, a nyugati szomszédunk akkori csapatából a fentebb említett három meghatározó játékos hiányzik, akik egyébként összesen négy találattal terhelték a macedónok kapuját. Ha pedig mindehhez hozzátesszük azt, hogy azóta már nem Cervar, hanem González irányítja Lazarovékat, akkor bizony egy szoros meccsre van kilátás.

Így vannak ezzel a bukmékerek, akik szerint abszolút háromesélyes a találkozó, vagyis komoly potenciál van a Macedónia +4,5-ös fogadásban, hiszen így egy esetleges négygólos szlovén-siker is belefér.

Legalább 50 gólt várunk a magyar-dán meccstől. - Fotó: MTI

Dánia-Magyarország
Tipp: Több, mint 50,5 gól
Odds: 
1.35 @ Tippmixpro

A magyar csapat a torna egyik favoritja ellen kezdi meg az Eb-szereplését. Dánia keretének erejét felesleges lenne ecsetelni, gyakorlatilag minden posztra jut két klasszis játékos, így pedig komoly bravúrra lesz szükség a Vranjes-legényektől, hogy megszorongassák az északiakat.

Ami viszont a mieink mellett szólhat, hogy a nyitómeccsek mindenki számára nehezek, így a dánoktól sem várunk még sziporkázó játékot.

Jól ismeri egyébként egymást a két válogatott, hiszen az Eb-selejtezőben azonos csoportba kaptak besorolást, de a januári vb-n is találkozott egymással a két együttes, sőt, év elején még egy felkészülési meccset is vívtak. 2017-ben tehát 4 egymás elleni meccs is szerepelt az étlapon, melyek közül három találkozó szállított legalább 50 gólt.

Ezzel együtt pedig úgy véljük, van potenciál ebben a tippben. Kezdjük azzal, hogy a magyar csapat védelmének oszlopa Nagy László személyében kiesett, azt pedig a svédek elleni duplameccsen is láthattuk, hogy nem a védőmunka lehet a mienk erőssége. Lékai vezérletével a magyar támadásokban idén több lehet, mint az elmúlt években.

Mindkét csapat erőltetni fogja a gyors tempót és kerülni a felállt fal elleni játékot, így véleményünk szerint a teltházas varasdi arénában születik majd legalább félszáz találat.

hatharom.com
Macedónia-Szlovénia Macedónia +4,5
Dánia-Magyarország Több, mint 50,5 gól
@1.69
Fogadási határidő: 19:30