Darts

Főszerepben a lányok - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Komoly rangadók várnak ránk a 2018-as BDO darts-világbajnokság hatodik játéknapján.

Csütörtökön hét mérkőzéssel folytatódik a 2018-as BDO darts-világbajnokság, a hölgyeknél kialakulnak az elődöntős párharcok, míg az uraknál fény derül az összes negyeddöntős névre. 

BDO darts-vb, 6. játéknap - csütörtök (december 11.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:30 Sharon Prins-Deta Hedman 2.20 1.55
14:30 Jim Williams-Conan Whitehead 1.55 2.10
15:30 Trina Gulliver-Aileen de Graaf 2.60 1.35
20:00 Fallon Sherrock-Lisa Ashton 3.90 1.18
21:00 Martin Phillips-Michael Unterbuchner 2.05 1.60
22:00 Anastasia Dobromyslova-Lorraine Winstanley 1.75 1.85
23:00 Richard Veenstra-Geert De Vos 1.90 1.75

A gyengébbik nemnél a kiemeltek szépen hozták a papírformát az első körben, egyedül az 5. kiemelt Corrine Hammond nem tudott továbbjutni, ám helyette a 2015-ös döntős Fallon Sherrock masírozott a nyolc közé, de gyengülni vele sem gyengült a mezőny. A fiatalon berobbant angol ellenfele éppen az a Lisa Ashton lesz, akitől három éve kikapott a fináléban, illetve tavaly ugyanígy a negyeddöntőben.

A két világbajnokságon elszenvedett vereség mellett további 14-szer szenvedett vereséget Ashtontól Sherrock és csupán kétszer tudta legyőzni, szóval komoly meglepetés lenne, ha itt nem a címvédő menne tovább.

Az 1. kiemelt Deta Hedmanre kellemetlenebb menet vár a kétszeres elődöntős Sharon Prins ellen. Hedmantól az első meccsen egy visszafogottabb teljesítmény is bőségesen elegendő volt a továbbjutáshoz, a holland ellen azonban már oda kell tennie magát. Az egymás elleni mérlegük 23-5 az angol javára, ebből ráadásul öt győzelmet a 2017-es évben könyvelhetett el Hedman, szóval nem kérdés, hogy ő a meccs favoritja, de nem véletlen az 1.55-ös odds, Prins veszélyes ellenfél. 

  • Hendikep - Sharon Prins +1.5 @ 1.40

Kemény meccs előtt Aileen de Graaf. - Fotó: zimbio.com

Döntőnek beillő rangadónak számít a 10-szeres világbajnok Trina Gulliver és a 2. kiemelt Aileen de Graaf összecsapása. Gulliver már inkább a múlt, de Graaf viszont egyértelműen a jövő nagy sztárja, aki már tavaly és tavalyelőtt is kopogtatott a döntő kapuján, idén pedig akár a vb-cím is összejöhet neki, hiszen pazar 2017-es szezon után érkezett Lakeside-ba. A két lány 2013 óta gyűri egymást, ez idő alatt pedig 16-szor randevúztak, és kissé meglepő módon, ebből 13-szor a holland jött ki győztesen. 

Az elmúlt két vb-n összecsaptak, két éve még Gulliver le tudta küzdeni fiatal riválisát, egy éve viszont 2-0-ra de Graaf nyert.

A H2H miatt a holland a favorit, de ha valakit, akkor Gullivert nagy hiba lenne leírni, pláne azok után, hogy 80+ átlagot dobott az első körben. 

Az utolsó negyeddöntőben egy igazi ki-ki meccsre kerül sor a háromszoros bajnok Anastasia Dobromyslova és a 3. kiemelt Lorraine Winstanley között. A tavalyi szezon utóbbiról szólt, négyszer le is tudta győzni az oroszt, viszont éppen a 2017-es világbajnokságon és a legutóbbi, decemberi összecsapásukon kapott ki tőle, szóval nem a legnyugodtabban várhatja ezt az ütközetet. Főleg annak fényében, hogy Dobromyslova dobta az első körben a legmagasabb átlagot (82.73), igaz, Winstanley sem sokkal maradt el. Véleményünk szerint a tavalyi negyeddöntőjükhöz hasonlóan most is döntő szettben dől majd el a győztes kiléte.

  • Szettek száma - 2.5 felett @ 1.90

 

Nem maradunk férfi meccsek nélkül sem, hiszen három hely még kiadó a legjobb nyolc között. Ha rápillantunk az oddsokra, láthatjuk, hogy komoly favoritról egyik esetben sem beszélhetünk.

Számunkra, ami leginkább érdekes, hogy Jim Williamst esélyesnek hozták ki. A 9. kiemelt walesi nagyon közel járt a kieséses az első körben, leginkább a szerencsének köszönheti, hogy most itt lehet, ugyanis ellenfele temérdek lehetőséget dobott a kukába. Williams 13/53-as kiszállózással tudott nyerni, miután svéd riválisának még ezt sikerült alulmúlnia. Ezzel szemben Conan Whitehead igen kiváló játékkal ütötte ki a 8. kiemelt Cameron Menziest. Nem volt annyira meglepő az angol győzelme, hiszen jó játékos és 2017-ben több tornán is szép skalpokat gyűjtött. 

A vb-n eddig csak Dennis Nilsson szúrt ki velünk, aki elbénázta a győzelmet Williams ellen, ám 2.10-ért érdemes lehet újabb kísérletet tenni a walesi kiejtésére. 

Újabb skalpot szerezhet magának a Martin Unterbuchner. - Fotó: dartn.de

Még inkább bízunk Michael Unterbuchnerben, aki egyelőre a torna meglepetésembere, hiszen a selejtezőből indulva ütötte ki a 3. kiemelt Jamie Hughes-t. Már a kvalis meccsén is látszódott, hogy pokolian tudja tolni a tömeget, így fel is hívtuk rá a figyelmet, hogy Hughes-nak észnél kell lennie. Az angol nem tudott elég jól kiszállózni, így a német drámai döntő szettben borította a papírformát. Sokan egyből a friss PDC világbajnokhoz, Rob Crosshoz kezdték el hasonlítgatni, hogy valami nagy csodára a germán is képes lehet. 

A kiszállózása nincs a topon, ám ez még Martin Phillips ellen is beleférhet, aki a nyitómeccsén minden tekintetben gyengébb számokat hozott. Az 57 éves walesi ugyan a sportág legendája, ám az elmúlt négy világbajnokságán az első vagy második meccse után csomagolhatott és ebből három esetben nem kiemelt játékos győzte le. 

Véleményünk szerint Unterbuchner nem fog megijedni a lehetőségtől - ahogyan nem tette ezt Hughes ellen sem -, a játéka pedig abszolút megvan ahhoz, hogy Phillipset legyőzze. 

Martin Phillips-Michael Unterbuchner
hatharom.com
Unterbuchner jut tovább
@1.60
Fogadási határidő: csütörtök, 21:00