NFL

Tutikkal másfélszerezhetjük meg a pénzünket vasárnap este

Vasárnap a Jacksonville-Buffalo és New Orleans-Carolina meccsekkel folytatódik az NFL rájátszása.

Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills
Tipp: Jaguars
Odds:
1.20 @ Tippmixpro

Mindkét csapat háza táján nagy az örömködés, hiszen a Jacksonville 2007, míg a Buffalo 1999 után tudott is bejutni a rájátszásba. A Jaguároknál már az alapszakasz közben is sejteni lehetett, hogy ebből playoff lehet, a Bölények viszont csak az utolsó fordulóban biztosították helyüket, ráadásul elég kalandos úton. A Buffalo a fellegekben jár, hiszen sikerült megtörni a majd két évtizedes átkot, ugyanakkor a számok makacs dolgok, a vendégek a valaha volt egyik leggyengébb teljesítménnyel harcolták ki az utószezon szereplést. A Bills ugyanis 57-tel több pontot kapott, mint amennyit feltett a táblára. Ezzel sok mindent elárultunk a csapatról, például, hogy sem a támadó, sem pedig a védelmi egysége nem elit a BUF-nak.

Yannick Ngakoue a Jacksonville egyik húzóembere. - Fotó: nfl.com

Ellentétben a hazaiakkal, akik a liga egyik legütőképesebb védelmével rendelkeznek. A második legkevesebb pontot engedték (16.8), szintén a második legkevesebb yardot (286.1), míg passz ellen a legjobbak voltak az alapszakasz során. Ennek kulcsa egyértelműen a front 7, amely rendre nagyon komoly nyomást gyakorolt az irányítókra. Tyrod Taylort sem fogják kímélni, akinek egyébként sincs könnyű dolga a gyengécske fal és nem túl megbízható elkapók társaságában. Elképzelhetetlen, hogy ezt a párharcot ne a JAX nyerje, így a Buffalo csak a futásaiban bízhat. Taylor egy mozgékony QB, mindenféleképpen szükség lesz tőle az extrára, ha pontokat akarnak elérni. 

Ami a Jaguars offense-t illeti, a gyenge láncszem egyértelműen Blake Bortles, ám nagy nyomásra nem kell számítania a buffalói pass rush-tól, amely egész alapszakasz alatt szenvedett. Sem passz, sem futások ellen nem elég acélos a vendégek LB-sora, így lesz tere kibontakozni a Jacksonville-nek. 

Sokkal masszívabb, sokkal inkább egyben van a JAX, azonban ez egy playoff-meccs lesz, ami teljesen más kávéház. A hazaiak védelme képes extrát tenni a pályára, így nem kérdés, hogy a Jags a párharc favoritja.

New Orleans Saints-Carolina Panthers
Tipp: Saints
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

A csapatok ebben a szezonban kétszer már összecsaptak egymással és mindkét alkalommal a New Orleans győzött. A harmadik meccsüktől is hasonló eredményt várunk, mert véleményünk szerint nincs olyan eleme a játéknak, amelyben ne a Saints lenne a jobb.

A Carolina secondary nagyon sebezhető és rengeteget zónázik a csapat, amely egy olyan elit irányító számára, mint Brees kiváló match-up. Jól bizonyítja ezt, hogy Brees az alapszakaszbeli két meccsen összesen 489 yardot passzolt, 64 kísérletéből 47 volt sikeres és 4 TD passz mellett 0 INT-el zárt. Emellett mindkét alkalommal szét is futották a Panthers-t, ugyanis az első meccsen 148 yardot, a másodikon pedig 149 yardot szereztek a földön a Saints futói. Tették mindezt annak ellenére, hogy a Panthers futás elleni védelme az engedett yardok tekintetében a 3. legjobb lett a ligában. A második meccs óta a helyzet egyik csapatnál sem változott sokat, így a védelmében nem bízhat a Carolina, mert ha Mark Ingramet sikerül is limitálniuk, azt kizártnak tartjuk, hogy Alvin Kamara ellen is ki tudnak találni valamit, mellettük pedig ott van még Brees, aki a kiváló O-Line segítségével nyomás nélkül passzolhatja szét a secondary-t.

Kattints a képre és játssz!

A fentiek ismeretében Cam Newtontól olyan teljesítményre lenne szükség a győzelemhez, amelyre idén – egyebek mellett a gyenge O-Line miatt – kevésszer volt képes. A New Orleans ellen egyenesen katasztrofális meccseket hozott, ugyanis mindkétszer 185 passzolt yard alatt zárt, dobott 3 INT-et és összesen 6-szor sackelték, mindezt úgy, hogy a Saints védelmét egyik meccsen sem erősítette Marshon Lattimore CB, aki az idei teljesítménye alapján joggal pályázik a legjobb újonc védő címre. A gyenge O-Line miatt Newtonon nagy nyomás lesz, a legstabilabb elkapója, Devin Funchess pedig sérüléssel küzd, ezért Lattimore véleményünk szerint simán leveszi majd a pályáról. Egyedül abban bízhat a Panthers, hogy az utóbbi hetekben nagyon hatékony futójáték és McCaffrey elkapásai rést tudnak ütni a New Orleans sérülésekkel tizedelt LB során. Ha ez a taktika sem jön be nekik, akkor a hazai pályán kiválóan teljesítő Saints átgázol rajtuk és simán jut majd tovább.

hatharom.com
Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills Jaguars
New Orleans Saints-Carolina Panthers Saints
@ 1.56
Fogadási határidő: vasárnap, 19:00