Premier League

Jöhet az újabb liverpooli gólparádé

Az Arsenal ellen három gólig jutó Liverpool ezúttal hazai pályán fogadja a sereghajtó Swansea együttesét.

Gólparádét várunk a Liverpooltól karácsonykor. - Fotó: Twitter

A Premier League 20. fordulójának karácsonyi játéknapjának zárómérkőzésén a Swansea együttese az Anfield Roadra látogat. Ebben viszont szerintünk nem lesz sok köszönet, sőt úgy véljük, hogy a Liverpool akár ki is ütheti walesi ellenfelét.

1x2    
Liverpool Döntetlen Swansea
1.16 7.00 14.50

Jürgen Kloppék ugyanis az elmúlt hetekben alaposan megszórták ellenfeleiket, hiszen Bournemouthban négyet lőttek, míg pénteken három gólt szereztek az Emirates Stadionban, az Arsenal vendégeként. Látható, hogy a Vörösöknek teljesen mindegy, hogy kivel és hol játszanak, ugyanazt a támadófocit produkálják, legyen az ellenfél a bajnokság egyik leggyengébbe vagy az egyik legerősebbe.

Borítékolható, hogy ezen a taktikáján Klopp karácsony másnapján sem változtat, hiszen egyrészt ki kell szolgálni a közönséget, másrészt csak a szokásos hiányzói - Bogdán Ádám, Nathaniel Clyne, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Marko Grujics - lesznek, harmadrészt pedig a bajnokság egyik leggyengébb csapata teszi tiszteletét az Anfield Roadon.

[2522937] 2017-12-26 18:30:00 Liverpool - Swanseax;

Ami a vendégeket illeti, a walesieknél az elmúlt héten edzőváltás volt, Paul Clement munkáját köszönték meg a gyenge eredmények miatt, de az ideiglenesen kinevezett Leon Brittonnak - aki egyébként a klub igazolt játékosa - sem sikerült teljesen felráznia a csapatot, hiszen csak döntetlenre voltak képes hazai pályán a Crystal Palace együttesével szemben.

Mindezek mellett nem árt megemlíteni, hogy a Swansea lőtte a legkevesebb gólt a bajnokságban, a gárda védelme csapnivaló, s nem mellesleg Britton mellett, Kyle Bartley, Wilfried Bony, Wayne Routledge, Leroy Fer és Ki Szung Jueng is sérüléssel bajlódik.

Ha pedig mindezekhez hozzátesszük, hogy a Hattyúk a hétvégén Watfordba látogatnak, ahol akár még győzelmi esélyük is van, köszönhetően annak, hogy a Lódarazsak óriási gödörben vannak, akkor könnyen lehet, hogy a karácsonyi meccsükön erősen tartalékosan lépnek pályára, hiszen a pontszerzés még a legjobbjaikkal is óriási bravúr lenne az Anfielden.

Ám, ha mégse így tenne Britton és pályára küldené a lehetőségeihez mért legacélosabb tizenegyet, akkor is a Liverpool a mérkőzés toronymagas favoritja, olyannyira, hogy gyakorlatilag szerintünk csak az a kérdés, hogy hány góllal nyeri meg a meccset az LFC.

Hendikepre viszont nem fogadnánk, mivel egyrészt jól vannak belőve a határok, másrészt a Vörösök védelme sem egy életbiztosítás. Sokkal jobban megéri tehát hazai gólokra fogadni, ami a támadósor formáját elnézve játszi könnyedséggel le kellene, hogy essen, főleg, hogy három éve a Liverpool négyig jutott a Swansea ellen az Anfield Roadon az év végi őrült hajrá közepette.

Liverpool-Swansea
hatharom.com
Hazai csapat góljainak száma 2,5 felett
@ 1.65
Fogadási határidő: 18:30
[2522937] 2017-12-26 18:30:00 Liverpool - Swanseax;
237903