Válogatás

Évezredes futballcsodát látott a világ márciusban!

Elérkezett az év vége, így ideje, hogy visszatekintsünk a 2017-es esztendő legizgalmasabb témáira. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk. Márciusban futballtörténelmet írtunk.

Fotó: The Sun

A 2016/17-es esztendő nem volt éppen a Barcelona éve. Noha a Spanyol Szuperkupát és a Spanyol Kupát bezsebelték, a bajnokságban a Real Madrid hátát kellett nézniük, míg a Bajnokok Ligájában a negyeddöntők során a Juventus 3-0-s összesítéssel, ellenfelét lefocizva búcsúztatta a katalánokat. Minden idők legnagyobb fordítását azonban így is magukénak tudhatják Messiék, amelyről alighanem még évekig beszélnek majd az emberek.

Párizsban ugyanis 4-0-s vereséggel távozott a katalán gárda a nyolcaddöntők első felvonásán úgy, hogy a két csapat közötti különbség zongorázható volt. A szórványos Barcelona-helyzetek és a gyenge 90 perc után esélyt sem látott senki sem arra, hogy a katalánok hazai pályán megfordítják a párharcot a már akkor is szenzációsan jó PSG ellen.

Unai Emery azonban teljesen érthetetlen módon védekezni küldte fel csapatát a Nou Campban, reménykedve abban, hogy ha egyszer betalálnak valahogyan, akkor hat gólt biztosan nem szerez még a parádés MSN-trió sem. Nem így lett!

Noha úgy tűnt, hogy a 62. percben Cavani 3-1-re szépítő gólja eldöntötte a legfontosabb kérdést, a gránátvörös-kékek a 88. perc után háromszor is betaláltak, megcsinálva ezzel minden idők leghihetetlenebb és legérzelemdúsabb fordítását.

A kezdőrúgás előtt egyébként nem tartották lehetetlennek a bukmékerek a comebacket, hiszen "csak" 8-10-szeres szorzó volt a Barca-továbbjutás, míg a 85. perc környékén már 101-szeres volt a csoda szorzója.

"Cavani gólja után egy picit megnyugodhattunk, beszéltem a barcásokkal és azt mondták ennek a meccsnek vége. Aztán három gólt kaptunk hét perc alatt, nem tudok erre mit mondani, ilyen a futball. Ez egy olyan meccs volt, amit soha nem felejtek el, remélem mindannyiunk számára komoly lecke volt" - nyilatkozta sírva a lefújás után Verratti.

Azóta pedig nagyot fordult a világ, Neymar már a PSG-ben villog, a PSG pedig esélyesebbnek számít a végső győzelemre, mint a Barcelona.

2017. január - Amikor a Fradi összeakasztja a bajszát az MLSZ-szel

2017. február - Már februárban megszületett 2017 trollja!