Premier League

A vendégektől függ az Arsenal-Liverpool meccs kimenetele

Kétarcú csapat benyomását kelti az LFC, így a vendégeken múlik, hogy milyen eredménnyel zárják londoni kirándulásukat.

A vendégektől függ az Arsenal-Liverpool meccs kimenetele. - Fotó: Twitter

A Premier League 19. fordulója egy igen komoly rangadóval indul, hiszen péntek este a Liverpool az Arsenal vendége lesz. A mérkőzés a bukmékerek szerint abszolút háromesélyes, ugyanakkor nem árt tudni, hogy augusztus végén a Vörösök 4-0-ra győzték le az Ágyúsokat az Anfield Roadon.

1x2    
Arsenal Döntetlen Liverpool
2.40 3.40 2.70

Azóta viszont sok víz lefolyt a Temzén, Arséne Wenger együttese pedig erősen javuló tendenciát mutat. Legutóbbi öt tétmeccsén például veretlen maradt a gárda, az Európa Ligában csoportgyőztesként jutott be az egyenes kieséses szakaszban, az Angol Ligakupában a négy között jár míg a Premier League-ben az ötödik pozícióban tanyázik, egy ponttal lemaradva pénteki ellenfele mögött.

Fontos lesz tehát a hazaiak számára ez a mérkőzés, hiszen sikerükkel előzhetnek, igaz, az Ágyúsoknak legutóbb 2015 áprilisában sikerült legyőzniük a Vörösöket. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy az Arsenalnak pazarul megy idén hazai pályán a bajnokságban, hiszen az Emirates Stadionban lejátszott kilenc mérkőzése közül nyolcat megnyert, s mindössze egyet bukott el. Ráadásul a londoniak francia mestere biztosan csak Santi Cazorlára, Aaron Ramseyre és Olivier Giroudra nem számíthat, Shkordan Mustafi és Francis Coquelin játékára mutatkozik esély.

[2522923] 2017-12-22 20:45:00 Arsenal - Liverpoolx;5

Ami a vendégeket illeti, a Vörösöknél is hasonló a helyzet, hiszen Nathaniel Clyne, Alberto Moreno, Bogdán Ádám és Marko Grujics biztosan kimarad, viszont Daniel Sturridge és Joel Matip vélhetően pályára léphet.

Jürgen Kloppék ugyanakkor még jobb formában vannak, mint a hazaiak, hiszen a liverpooliak immáron 12 tétmérkőzés óta veretlenek. Igaz, a vendégek igen kétarcúak, hiszen ezen periódusban több kiütéses sikert is arattak, viszont a pocsék formában lévő West Bromwich Albionnal hazai pályán csak gól nélküli remire voltak jók.

A legnagyobb kérdés tehát a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban, hogy melyik arcát mutatja a vendégcsapat. Ha azt, amit például az augusztusi meccsen, akkor zsinórban negyedjére is legyőzheti az Arsenalt, ha viszont mondjuk a WBA ellenit, akkor Wengeréknek áll a zászló.

Mindezeknek köszönhetően nem csoda, hogy a bukmékerek szerint abszolút háromesélyes a mérkőzés, hiszen háromesélyben 2.40-szeres oddson fogadhatunk a hazaiakra a    -n, míg a vendégek sikere 2.70-szeres, a döntetlen pedig 3.40-szeres pénzt érne.

A fogadóirodák szerint a gólzáporra ugyanakkor igen nagy esély mutatkozik, a 2,5-nél több találatra ugyanis csak 1.45-szörös oddsot kínál a magyar állami iroda, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.40-szeresét kapnánk vissza. Ezen oddsok egyébként egyáltalán nem meglepőek, hiszen a felek utolsó 10 egymás elleni bajnokijának gólátlaga 4,2.

[2522923] 2017-12-22 20:45:00 Arsenal - Liverpoolx;
237903