Darts-vb

Csoda az Ally Pallyben, Paul Lim 63 évesen borította a papírformát

  • Cesc18

Két topkiemelt, Mensur Suljovic és Daryl Gurney nem hibázott, Mark Webster viszont elvérzett a szingapúri legenda ellen.

Ázsiai derbivel indult az ötödik éjszaka az Ally Pallyben. A hongkongi Kai Fan Leung azzal Paul Limmel nézett farkasszemet, aki már az 1982-es világbajnokságon is ott volt. A 63 éves szingapúri dartsos azonban még mindig ütőképes játékra képes, és ezt most is bizonyította. Szettet sem veszítve, négy 180-at dobva jutott fel a főtáblára.

Suljovic nem viccelt. - Fotó: skysports.com

Az ázsiaiakat az Úriember és a Művész követte a színpadon, azaz az 5. kiemelt Mensur Suljovic és a 2004-es döntős Kevin Painter. Az osztrák klasszis nem káprázatos, de magabiztos játékkal nyerte az elsőt - az angol kiszállóra sem tudott dobni -, majd valamivel szorosabb partikban húzta a második felvonást, így kényelmes előnnyel mehetett a szünetre.

A rövid szusszanó után sem változott a meccs játékképe, beszédes, hogy a legnagyobb izgalmakat egy berepülő darázs okozta...

Suljovictól 93.03 pontos körátlag és 38%-os kiszállózás is elegendőnek bizonyult a 3-0-s győzelemhez.

A folytatásban a 4. kiemelt Daryl Gurneyt és Ronny Huybrechts-et szólították a tábla elé, akik viszont nem vicceltek, a vb eddigi egyik, hanem a legjobb szettjét rittyentették össze a mérkőzés elején. Gurney egy 10 nyilassal nyitott, majd egy 12 nyilassal zárta le, és mindeközben egy szettnyilat is ki kellett szurkolnia, amit a belga D20-ra hibázott el. 

Gurney 110.07-tel, míg Huybrechts 110.51-es átlaggal hozta le az első szettet. 

A szünet után már csak az északír tudta tartani a parádés játékot, így kinyílt az olló köztük és Gurney 3-0-lal tett szert a kétszettes előnyre. 

Huybrechts képes volt még újítani és elhozta a harmadik felvonást, ám Gurney egy 170-es kiszállóval gyorsan lehűtötte. Innen már sínen volt az északír és nem is engedte ki a győzelmet a kezei közül.

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

A nap utolsó mérkőzésén Mark Webster és Paul Lim feszült egymásnak. Ahogyan arról a felvezetőben írtunk, a szingapúri legendát képesnek tartottuk a meglepetésre a walesi ellen.

Lim igazán zseniális játékot produkált, 1-1-es állásnál a 100-at súrolta az átlaga. A 63 éves ázsiai tankja a folytatásban sem fogyott ki, döntő legben behúzta a harmadikat, majd a negyedikben meccsnyílig jutott el. A D15 kifogott rajta, Webster pedig visszaküzdötte magát és következhetett a mindent eldöntő játszma. 

A közönség maximálisan Lim mellé állt, aki többek között ezt kihasználva rettentően jól játszott a döntő szettben (is). Egy 114-es kiszállóval brékelt, majd mellé tette a sajátját is, ez pedig a 30. kiemelt vesztét jelentette. 

Igazi csoda, amit Lim művelt, hat 180-nal megspékelve közel 96-os átlagot dobott, míg a kiszállózása majdnem elérte az 50%-ot.
PDC darts-vb, 5. játéknap (december 18, hétfő) eredmények:
Meccs Eredmény
Kai Fan Leung-Paul Lim 0-2
Mensur Suljovic-Kevin Painter 3-0
Daryl Gurney-Ronny Huybrechts 3-1
Mark Webster-Paul Lim 2-3

Kattints a képre a játékért!