Darts-vb

Suljovic és Gurney is megizzadhat - napi tippek a vb-re!

Ötödik játéknapjához érkezett a világbajnokság, hétfőn két top 5-ös játékos lép az Ally Pally színpadára.

Túl vagyunk a hétvégi meccsdömpingen, amely komoly csillaghullást hozott, hiszen hét (!) kiemelt játékostól is elbúcsúztunk, köztük Dave Chisnalltól, Jelle Klaasentől és James Wade-től is. Tény, hogy egyikük sem futott erős szezont, de akkor is meglepő, hogy ennyi magasan jegyzett játékos kiesett az első körben. Aminek egyébként még messze nincs vége, hétfőn négy mérkőzéssel folytatódnak a főtáblás küzdelmek. 

PDC darts-vb, 5. játéknap - hétfő (december 18.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:15 Kai Fan Leung/Paul Lim 2.60 1.35
21:00 Mensur Suljovic-Kevin Painter 1.14 4.35
21:45 Daryl Gurney-Ronny Huybrechts 1.10 4.80
22:00 Mark Webster-Leung/Lim - -

Az est folyamán tábla elé áll az ősz két nagy nyertese, Mensur Suljovic és Daryl Gurney. Mindketten fantasztikus szezont futottak, egyrészről a világranglistán a legjobb 5 közé verekedték magukat, másrészről előbbi a Bajnokok Ligáján, utóbbi a World Grand Prix-n pályafutása első major tornagyőzelmét könyvelhette el.

Ezáltal egy új helyzetbe csöppentek, hiszen Londonban már az esélyesség terhét is cipelniük kell.

Nagy kérdés, hogy ezzel hogyan tudnak megbirkózni, a formájuk és az önbizalmuk ugyanis adott egy jó szerepléshez. 

Painter személyében rágós falat vár Suljovicra. - Fotó: skysports.com

Ilyen szempontból a sorsolással nem volt szerencséjük, hiszen mindketten rutinos, sokat megélt ellenfelet kaptak. Suljovic a 2004-es döntős Kevin Painterrel csap össze, míg Gurney a belga Ronny Huybrechts-cel meccsel. Sem Painternek, sem Huybrechts-nek nem volt túl sikeres éve, de ez semmit nem jelent. Ha lehetőséget kapnak, akkor mindketten le fognak csapni. 

Korábban írtunk róla, hogy az egykori elődöntős Wayne Mardle szerint az északír lehet az első kör nagy vesztese. Az angol legenda úgy véli, hogy Huybrechts bár nem verdesi a 100-as átlagot, de nyomás nélkül játszhat és egy rettentő trükkös ellenfél, aki megviccelheti Gurneyt. 

Mi azért nem merünk akkorát kockáztatni, hogy behúzzuk a belgát, mert, ha Gurney elbírja a nyomást, akkor sok lapot nem osztanak majd Huybrechts-nek. Ugyanakkor az északír még senki ellen nem nyert nullára az Ally Pallyben. Eddigi kilenc fellépése alatt mindig veszített legalább egy szettet. Ez most is nagyon adja magát, így 1.66-ért a 3.5 szett felett tűnik a legjobb befektetésnek.

Suljovicéknál a 180-ak száma piacon érdemes nézelődni. Az osztráknak nem ez a legnagyobb erőssége, 10 legre levetítve 1.98 az átlaga, amivel a top 32-ben csak a 27. helyet foglalja el. Painter sem dobálja már halomra, ez nem az a meccs lesz, ahol megy az adok-kapok és óriási átlagokat látunk majd. Suljovic egyébként sem tudja valamiért a legjobbját hozni Londonban, pedig már tavaly és tavalyelőtt is kiemelt volt. Lehet idén megtörik a jég, de a korábbi vb teljesítményei alapján inkább várunk tőle egy nehézkesebb rajtot, mint parádét. 

Nap fogadása: Mensur Suljovic-Kevin Painter
hatharom.com
180-as száma - Kevesebb, mint 6.5
@1.65
Fogadási határidő: hétfő, 21:00

Ami az est utolsó meccsét illeti, a 30. kiemelt Mark Websterre a Kai Fan Leung-Paul Lim meccs győztese vár. Lim igazi legendája a sportágnak, hiszen már az 1982-es BDO világbajnokságon is ott volt. Hiába 63 éves, még mindig nagyon komoly játékra képes, emlékezhetünk, hogy a csapat világbajnokságon testvérével óriási meglepetésre kiütötték a Gary Andersonnal felálló skótokat. Ha Lim jut tovább, akkor még Webstert is elkaphatja. A walesi ugyan kigyógyult a dartitisből, de az eredmények nem igazán jönnek számára, persze az is szép, hogy itt lehet. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

21.5 felett vagy alatt lesz hétfőn a 180-ak száma?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: hétfő, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

Az ötödik játéknap sorsolása: