Német foci

Triplázó tippünk van a Bundesliga 'magyar' rangadójára

Vasárnap 18:00-kor a Bundesliga 17. fordulójának zárómeccsén Gulácsi Péter csapata, a Lipcse a Dárdai Pál által dirigált Herthát fogadja.

1x2    
Leipzig Döntetlen Hertha
1.57 3.80 5.75

A hét közbeni fordulóban Ralph Hassenhüttl fiai egy pontot hoztak el a Wolfsburg otthonából, ami bár nem egy rossz eredmény, kissé mégis aggasztó lehet, hogy legutóbbi 5 meccsükből csak egyet tudtak behúzni. Ami egyértelműen a hazaiak javára billenti a mérleg nyelvét, hogy hazai pályán még veretlenek az idei kiírásban, eddigi 7 találkozójukon 5-2-0 mellé 17-7-es gólarányt tudnak felmutatni a Red Bull Arénában. 7-ből 5-ször ráadásul úgy arattak győzelmet, hogy már a félidőben meg volt a vezetés. Egy hete a Mainz ellen ugyan kétszer is vezettek, de végül 2-2-t játszottak, és az utóbbi hetek hullámzó teljesítménye miatt lecsúsztak a dobogóról, pedig sokáig stabilan tartották az ezüstérmes pozíciót. Werner és társai amennyiben bezsebelik a 3 pontot, visszakerülnének a dobogó második fokára, és ott telelhetnének - ennek érdekében pedig biztosra vehetjük, hogy 110%-ra pörgetik majd fel magukat. 

A 2016/17-es szezonban a Lipcse kétszer is simán lemosta a Herthát. fotó: bundesliga.com

A berlini csapat számára idő előtt befejeződött az Európa Liga, hiszen az Athletic Bilbao, Ostersund és Zorya csapatai mögött a csoportjuk utolsó helyén végeztek. A csalódottságot azonban sikeresen konvertálták elszántsággá Dárdaiék, és legutóbbi 4 meccsükön 7 pontot szereztek, a szerdai, Hannover elleni 3-1-es hazai siker pedig az eddigi szezon legmeggyőzőbb teljesítménye volt részükről.

Hiába azonban a pozitív előjelek, hiszen a fővárosiak a liga egyik legrosszabbul teljesítő csapata idegenben, legutóbbi 10 túrájukon mindössze 1 győzelmet jegyeznek, a negatív Bundesliga rekordot döntött tök utolsó Kölnt verték pár hete. Ráadásul a Hannover elleni diadal sokba került, hiszen két kirobbanthatatlan alapember, az ex-bayernes Weiser és a holland Rekik is kényszerpihenőre került. A védelem közepére a fiatal Torunarigha vagy Langkamp, Weiser helyén pedig a 4 gólnál járó ausztrál Leckie kaphatja meg a lehetőséget. Ibisevic kárára a magyar mester valószínűleg egy csatáros handrendben küldi pályára a csapatát, és kezdésre számíthat a 6 gólnál járó veterán, Salamon Kalou is.

[2544058] 2017-12-17 18:00:00 RB Leipzig - Hertha Berlinx

Egymás elleni meccseiken a tavalyi szezonban a Lipcse oda-vissza verte a Herthát, 6-ot lőttek és mindössze 1 gólt kaptak a kék-fehér csapattól. 

A berliniek legutóbbi 7/6 meccsén volt gólváltás, a másik oldalon Gulácsi pedig az idei kiírás eddigi 16 meccsén 22 gólt kapott, tehát könnyen lehet, hogy adok-kapokba torkollik a mérkőzés. Mi azonban hazai győzelemre számítunk, és a fentebb olvasottak tudatában mindenképp érdemes megfontolni azt a fogadási opciót, hogy egy gól dönt majd a piros bikák javára.

Tudtad?

  • A Hertha legutóbbi 11/10 idegenbeli meccsén maximum 2 gól született
  • A Lipcse legutóbbi 8-ból 7 hazai meccsén legalább 2 találatot szerezett
  • A Lipcse még veretlen hazai pályán
Leipzig - Hertha
hatharom.com
HENDIKEP 0-1 - Döntetlen
@3.45
Fogadási határidő:
[2544058] 2017-12-17 18:00:00 RB Leipzig - Hertha Berlinx;
239384