Darts-vb

2018-ban sem lesz világbajnok Wade

  • Cesc18

Vasárnap újabb három kiemelt dartsos kényszerült csomagolni, köztük James Wade és Dave Chisnall is.

Az angol Alan Norris, az ausztrál Kyle Anderson és a walesi Jamie Lewis továbbjutását hozta a délutáni felvonás. Utóbbi a 31. kiemelt honfitársát, Jonny Claytont búcsúztatta, méghozzá karrierje legjobb TV-s körátlagával (99.02).

Az esti szakasz az amerikai Willard Bruguier és az új-zélandi Cody Harris összecsapásával vette kezdetét. A színvonal nem verdeste az egeket, de egy rettentő izgalmas meccset vívtak, amit Harris 2-1-re tudott megnyerni. Az új-zélanditól vb-újoncként a 23 darab 100 feletti kör egyébként korrekt teljesítmény volt, a 27%-os kiszállózásra viszont már kevésbé lehetett büszke.

Nem voltak ilyen gondjai a 2014-es junior világbajnok Keegan Brownnak, aki a nyitószettben hibátlan kiszállózással 3-0-ra gyalulta le a 11. kiemelt James Wade-et.

A fiatal angol a folytatásban sem esett vissza, tartva a 100 feletti átlagot nagyon keményen szorongatta Wade-et, ám a balkezes honfitársának helyén volt a szíve és nyomás alatt is ki tudott egyenlíteni. A harmadik felvonásban a Gép brékkel nyitott, de végül mégis Browné lett a szett, így Wade ismét szorult helyzetbe került. Szetthátrányból még visszakapaszkodott, ám a döntő felvonásban ismét Brown pillanatai következtek, ami megpecsételte a 11. kiemelt angol sorsát.

Nem Wade napja volt. - Fotó: skysports.com

Wade legutóbb 11 éve, a 2006-os világbajnokságon búcsúzott az első körben. 

Angol-holland derbivel folytatódott az esti etap, méghozzá a 8. kiemelt Dave Chisnall és Vincent van der Voort főszereplésével. Chizzy egy parádés 132-es kiszállót dobott a mérkőzés elején, de mégis 0-2-s hátrányba került, ráadásul mindkét szettet döntő legben bukta el.

Chisnall nem igazán tudta feldolgozni a két szorosan elbukott szettet, Van der Voort pedig rápakolt még egy lapáttal, így 3-0-ra simázta le a harmadik felvonást és jutott be a legjobb 32 közé. 

A nap utolsó mérkőzésén a 17. kiemelt Ian White-ra az est elején látott Cody Harris várt. Előbbi esélyeshez méltóan kezdett, 100 feletti átlaggal magabiztosan húzta be az első szettet, az új-zélandinak azonban nem ment el a kedve, két pazar 100+ kiszállónak köszönhetően egalizálta az eredményt. Nagy bajba azért nem került White, a következő két szettet már sikerrel vívta meg

PDC darts-vb, 4. játéknap (december 17, vasárnap) eredmények:
Meccs Eredmény
Willard Bruguier-Cody Harris 2-1
James Wade-Keegan Brown 2-3
Dave Chisnall-Vincent van der Voort 0-3
Ian White-Cody Harris 3-1

Kattints a képre a játékért!