Német foci

Peter Stöger jött, látott, győzött -vajon hogy sikerül a folytatás?

A BVB Dortmund a TSG 1899 Hoffenheim találkozója zárja a szombati játéknapot a Bundesliga 17. fordulójában.

   
Dortmund Döntetlen Hoffenheim
1.50 4.20 5.50

A két gárda között mindössze egy pont a különbség a tabellán Nagelsmann csapata javára, és a besűrűsödött mezőnynek köszönhetően 6 csapat között fog eldőlni, hogy kik telelhetnek a dobogón.

Stöger sikerrel ünnepelhette első meccsét a darazsak vezetőjeként. fotó: stern.de

A darazsak jelenleg 25 gyűjtött egységgel a hatodik helyen állnak a tabellán. Kedden, Peter Stöger debütáló meccsén rendkívül fontos lélektani pontokat gyűjtöttek be a  Mainz ellen, azonban ebből még nehéz lenne messzemenő következtetéseket levonni. Az biztos, hogy az új mester által kapott impulzusok jó hatással vannak a csapatra, hiszen majd' két hónap után húzták ki újra kapott gól nélkül a 2-0-ás diadal alkalmával. A bécsi szakember elődjének taktikáját felülbírálva 4-3-3-as felállásra váltott, ezzel meghozva a kellő stabilitást a közép- és hátsó szekciókban.

A fekete-sárgák szeptember 23.-a óta nem nyertek a Signa Iduna Parkban, tehát a hazai közönség már nagyon ki van éhezve a sikerre, és ezúttal minden esélyük megvan rá, hogy végre össze is jöjjön az áhított otthoni 3 pont. 

Szalai Ádám és társai legutóbbi meccsükön, Uth találatának köszönhetően egy kínkeserves 1-0-át hoztak össze hazai pályán az újonc Stuttgart ellen. Idegenbeli teljesítményük azonban komoly aggodalomra adhat okot, hiszen eddigi 7 meccsükből mindössze kettőt tudtak megnyerni, gólarányuk 11-13-mal negatívba billen, ráadásul legutóbbi 2 túrájuk alkalmával még gólt sem szereztek. Honfitársunk az utóbbi időben csereként beállva többször is kapott lehetőséget a bizonyításra, azonban egyenlőre nem jött ki neki a lépés.
Egymás elleni meccseiket tekintve a Dortmund oda-vissza verte a Hoffenheimet a legutóbbi két szezonban egyaránt. 

Tudtad?

  • A Dortmund legutóbbi 6 otthoni meccsén egyaránt 2.5 gól fölötti eredmény születetett
  • A Dortmund legutóbbi 9 tétmeccsén veretlen a Hoffenheimel szemben
  • A Hoffenheim döntetlen nélküli sorozata 4 meccs óta tart a német élvonalban
Dortmund - Hoffenheim
hatharom.com
1X2 + Gólszám 3.5 - Hazai és kevesebb
@2.65
Fogadási határidő: 18:30
[2544057] 2017-12-16 18:30:00 Borussia Dortmund - Hoffenheimx;
239384