Női kézi-vb

Norvégokra és gólokra fogadunk - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Eddig 10/9 a mérleg, lássuk milyen tippsorral készültek a helyosztókra.

Svédország-Hollandia
Tipp: Több, mint 53,5 gól
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Közhely, de a bronzmérkőzéseken szinte mindig gólokra érdemes fogadni, hiszen ezen a helyosztón jóval kisebb a tét, mint a fináléban, a torna végén járunk már, s így a felek kevesebb energiát fordítanak a védekezésre, mivel a lényeg a pontos befejezéseken van.

Vélhetően ez most is így lesz, főleg, hogy két olyan válogatott találkozik, amelyek a játszós kategóriába tartoznak. A svédek ennek köszönhetően például még a norvégokat is legyőzték a torna alatt, igaz, a lengyelektől viszont kikaptak. A hollandok támadójátéka nagyjából hozza a tőle elvártat a tornán, a gárda védekezése ugyanakkor bőven hagy kívánni valót maga után.

A két együttes az elmúlt két évben három tétmérkőzést vívott egymással, s legalább 56 találatot mindig összehoztak a felek. Ez, illetve az eddig látottak alapján tehát minden esély megvan arra, hogy a vasárnapi bronzmérkőzésen legalább 54 gól szülessen.

Szerintünk Mörkék nyerik a vb-t. - Fotó: Facebook

Franciaország-Norvégia
Tipp: Norvégia
Odds: 
1.21 @ Tippmixpro

A norvégok az utolsó csoportmérkőzésüket elveszítették a svédekkel szemben, ez a vereség pedig megalapozta a pazar folytatást. A skandináv gárda ugyanis az egyenes kieséses szakaszban nem ismer kegyelmet, gyakorlatilag űrkézilabdát mutat be, hiszen a spanyolokat nyolc, az olimpiai címvédő oroszokat 17 (!), míg a hollandokat kilenc találattal múlták felül, s jutottak el a világbajnoki döntőig.

A franciákra sem lehet panasz összességében, igaz, a csoportkörben a szlovénoktól kikaptak, míg a spanyolokkal remiztek. A playoffban viszont eddig veretlenek, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy minden rájátszásbeli meccsükön komoly hullámvölgybe kerültek. A mieink mínusz négyről egyenlítettek, a montenegróiak ellen a kezdéskor az öltözőben maradtak, míg a svédek elleni elődöntőben az első és a második félidő közepén is kihagytak, hiszen a skandinávok 6-0-s és 4-0-s rohamokat tudtak produkálni ezen periódusokban.

A felek közt ezen kívül nagy a differencia a norvégok javára, amit tovább erősít az is, hogy a két válogatott legutóbbi hét egymás elleni mérkőzését rendre az északiak nyerték. Szerintünk ez a tendencia folytatódik, avagy Nora Mörkék legyőzik a franciákat, s megvédik vb-címüket.

hatharom.com
Svédország-Hollandia Több, mint 53,5 gól
Franciaország-Norvégia Norvégia
@1.69
Fogadási határidő: vasárnap, 14:30