Olasz foci

Legyünk óvatosak ezzel a "tutival"!

Simának ígérkezik a Roma Cagliari elleni mérkőzése, de ne csapjon be minket az alacsony odds.

Fotó: Archív

"1.25-ös szorzót kínálnak hazai pályán a Romára egy gyengécske Cagliari ellen, jó lesz ez még hendibe is" - gondolhatnánk első ránézésre a szombat esti találkozóról. Megéri vajon a Farkasokra fogadni a kiscsapat ellen ilyen szorzóért is? Hát nem...

Tény, hogy a Roma hazai mérlege elképesztően impozáns, utolsó hat meccsüket megnyerték az Olimpicóban, a Serie A-ban pedig 38-ból 34 találkozót lehoztak veretlenül. Az eredmények lenyűgözőek, a kiütéses győzelmek azonban nem jellemzőek Eusebio Di Francesco csapatára, az azeri Karabakhot 1-0-ra, a SPAL-t 3-1-re verték, de a Bologna és a Crotone is csak 1 kapott góllal távozott az örök városból.

A viszonylagos gólínség elsődleges oka Edin Dzeko, aki azok után, hogy első hat meccsén hét gólt szerzett, a következő kilenc találkozón már csak egyetlen gól jött össze. Ám tudjuk jól, ha a bosnyák torony beindul, jajj az ellenfeleknek.

   
Roma Döntetlen Cagliari
1.25 5.50 10.00

A hazaiak legjobb csapatukkal állhatnak ki, elől a Shaarawy-Dzeko-Perotti hármas kezd, míg őket a Nainggolan-De Rossi-Strootman triumvirátus támogatja hátulról, ami elég izmos hatosnak néz ki.

Különösebben Szardínián sem lehetnek büszkék az elmúlt hetekre, a Pordenone elleni szégyenteljes kupakiesés után a Bologna-Sampdoria duó ellen 2 pont jött össze, ami nem vészesen rossz, de nem is túl dicsőséges. Mindazonáltal meglepő lenne, ha a Cagliarinak végül kiesési gondjai lennének, hiszen amellett, hogy hat pont választja el őket a 18. helytől, nyugodtan mondhatjuk, hogy számtalan gyengébb csapat találunk náluk a Serie A-ban.

Több sima vereséget is elszenvedtek már idegenben, de alább látható tippünknél jobban egyszer sem tudták legyőzni Pavolettiéket, pedig jártak már a Milan, a Juventus, a Lazio, a Torino és a Napoli vendégségében is.

A rómaiak szekere elsősorban akkor akad meg nagyon, ha idegenben kénytelen játszani, a Genoa és a Chievo ellen is értékes pontokat veszítettek. A csapat erőssége idén azonban inkább a védekezés, mintsem a támadás, így szombaton este sem várhatunk hatalmas gólzáport. Véleményünk szerint 1.25-ért könnyelmű tipp nyeretni a Farkasokat, miként a hendinek sem szavaznánk bizalmat. Benne van egy 1-0 és 2-1 is, így talán a     által 2.10-ért kínált hazai+3.5 gól alatt variáció tűnik kifizetődőnek.

Az elmúlt években nem volt szó hatalmas római dominanciáról, a Farkasok a 2014/15-ös bajnokságot leszámítva rendszerint buktak pontot a piros-kékek ellen. Tavaly egy kínkeserves 1-0, előtte 2-0 - de akad néhány 2-1-es fővárosi győzelem is. A fentiekből valamelyik lenne a tippünk hétvégére is, de a hendikepben semmiképpen sem bíznánk...

2017-12-16;55
2017-12-17;55
241306