Darts-vb

Bemutatkozik Anderson, az underdogokra éri meg tenni? - napi tippek a vb-re!

Hat kiemelt lép színpadra szombaton, de Gary Andersont leszámítva a többiek keményen megizzadhatnak a győzelemért.

Szombaton igazi meccsdömping vár ránk, hiszen délutáni és esti etapot is rendeznek, azaz összesen nyolc találkozó szerepel a programban. 

PDC darts-vb, 3. játéknap - szombat (december 16.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Brendan Dolan-Alan Ljubic 1.15 4.15
14:30 Benito van de Pas-Steve West 1.50 2.25
15:15 Mervyn King-Zoran Lerchbacher 1.25 3.25
16:00 Robert Thornton-Dolan/Ljubic - -
20:15 Jeff Smith-Luke Humphries 1.50 2.30
21:00 Joe Cullen-Jermaine Wattimena 1.35 2.65
21:45 Jelle Klaasen-Jan Dekker 1.40 2.55
22:00 Gary Anderson-Smith/Humphries - -

Előselejtezős meccsel indul a mai program, az egyik főszereplő az a Brendan Dolan lesz, aki idén annyira elvesztette a fonalat, hogy szégyenszemre csak a kvalifikációból tudta megváltani a londoni repjegyét. De legalább színpadra léphet zsinórban 10. PDC világbajnokságán, ebben a szezonban ugyanis nem sokszor került képernyőre.

Azzal az Alan Ljubiccsal meccsel majd, aki a vb keleti selejtezőjében Bezzeg Nándit győzte le.

Természetesen Dolan a favorit, de ha olyan pocsékul játszik, mint tette azt a szezon nagy részében, akkor könnyen egy ki-ki meccsé alakulhat párharcuk. A győztesre Robert Thornton vár, aki az északírhez hasonlóan lejtmenetben van, de ranglistás helyének köszönhetően még a kiemeltek között találjuk. 

Lerchbacher rágós falatnak ígérkezik. - Fotó: skysports.com

A délutáni szakaszban még a holland Benito van de Pas az angol Steve Westtel méri össze tudását, míg Mervyn King az osztrák Zoran Lerchbacherrel. Mindkét esetben előbbi a favorit, de az idei játékuk alapján egy lyukas garast sem tennénk rájuk. 

Van de Pas az elmúlt két hónapban egyetlen meccset tudott nyerni és azon is vért kellett izzadnia. Egyértelműen visszaesett a tavalyi teljesítményéhez képest, ha nem tudja összekapni magát, akkor már West ellen véget érhet számára az idei világbajnokság. 

Kingnek is lehet félnivalója, a kiszállóknál nagyon bizonytalan, ez pedig lehetőséget jelent Lerchbachernek, aki harmadik alkalommal jár az Ally Pallyben és a korábbi két fellépése alatt sem nyújtott rossz teljesítményt. Simán el tudjuk képzelni, hogy meglepi az angolt, bár King a mezőny egyik legnagyobb küzdője, aki meglehetősen sűrűn bonyolódik szoros meccsekbe. 

Mindezek fényében érdemes lehet behúzni a 4,5 szett felett tippet 3.25-ös oddson.

Az esti felvonás szintén egy előselejtezős derbivel veszi kezdetét, a kanadai Jeff Smith és az angol Luke Humphries csap össze. Előbbit jól ismerhetjük a BDO-s versenyekről, illetve tavaly a Grand Slamen is láthattuk, ahol egyébként remek játékkal jutott tovább a csoportjából. Humphries ezzel szemben még csak most bontogatja szárnyait, először játszik majd kamerák előtt, szóval ez neki abszolút mély víz. Az Ally Pally Smith-nek is új lesz, de úgy véljük a nagyobb rutin felé billenti a mérleg nyelvét. 

A továbbjutó jutalma, hogy majd a kétszeres világbajnok Gary Andersonnal játszhat. Ha hiszünk Wayne Mardle-nek, akkor a Repülő Skótnak egyikük ellen sem lesz sétagalopp a győzelem. Konkrétan az egykori elődöntős angol azt jósolta, hogy Anderson szettet veszít majd.

Az est tartogat még egy holland rangadót, Jelle Klaasen és Jan Dekker szereplésével, illetve Joe Cullen és Jermaine Wattimena is megmérkőzik egymással. 

Klaasen a tavalyi szárnyalása után idén nagyon elfogyott, ráadásul a szezon első felében egy kézsérülés is nehezítette a dolgát, amiből az elmúlt tornákon sem tudott még kilábalni. Ilyen előzményekkel inkább Dekkerre tennénk, aki éppen a vb előtti utolsó tornán, a Players Championship nagydöntőjében érte el pályafutása eddigi legszebb PDC-s eredményét azzal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé, és még ott is korrektül helytállt Van Gerwen ellen. 

Nap fogadása: Jelle Klaasen-Jan Dekker
hatharom.com
Dekker jut tovább
@2.55
Fogadási határidő: szombat, 21:45

Joe Cullen sem az a kiemelt játékos, akire a házat feldobnánk. Túlságosan hullámzó volt 2017-ben a teljesítménye, bár valószínűleg a hazai publikum a legjobbat hozza majd ki belőle, de Wattimena veszélyes játékos, még ha eddig nem is sikerült a világbajnokságokon meccset nyernie. Ugyanakkor tavaly Daryl Gurney, előtte pedig Mensur Suljovic ellen is szettet lopott.

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Veszít szettet Gary Anderson? (igen/nem)

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: szombat, 21:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A harmadik játéknap sorsolása: