Darts-vb

Anderson simázott, négy kiemelt viszont csomagolhatott - 2.50-es oddsot fogtunk

  • Cesc18

Csillaghullást hozott a 2018-as PDC darts-világbajnokság harmadik, szombati játéknapja.

Délután két kiemelttől is elköszöntünk, a 14. helyen rangsorolt Benito van de Pas bicskája Steve Westbe tört bele, míg a 22. Mervyn King 2-0-s előnyből kapott ki az osztrák Zoran Lerchbachertől. Robert Thornton viszont régen látott jó formát mutatva győzte le Brendan Dolant.

Az esti szakaszt Jeff Smith és Luke Humphries nyitotta. Mindketten először léptek színpadra az Ally Pallyben, ám semmi megilletődöttség nem látszódott rajtuk. A BDO-s klasszis kanadai 95.40-es átlaggal 2-0-ra nyert, de az igazán parádés a kiszállózása volt.

Smith három 100+ kiszállót dobott, köztük egy 170-est és összességében 86%-ban oldotta meg a duplákat. 

Wattimena először nyert meccset vb-n. - Fotó: skysports.com

Még komolyabb izgalmakat hozott Joe Cullen és Jermaine Wattimena mérkőzése. Előbbi favoritként vágott neki a találkozónak, de nagyon beragadt a rajtnál, a holland pillanatok alatt begyűjtötte az első szettet. A másodikban aztán Cullen is megérkezett a meccsbe, 100+ átlaggal egalizálta az eredményt. A folytatásban sem nagyon bírtak egymással, egy-egy szettet hozva jöhetett a döntő felvonás. Cullen kétszer is brékelte a hollandot, úgy tűnt sínen van, ám a meccsnyilaknál megtorpant, ez pedig végzetes hibának bizonyult. Wattimena nem lassított, kihasználva ellenfele rontásait, behúzta a győzelmet.

Parádés meccset vívtak, a 20 leget 29 perc alatt játszották le, igazi tűzijátékot láthattunk tőlük, ami összesen négy 100+ kiszállót is hozott. 

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Wattimena megadta honfitársainak az alaphangot, a következő derbin ugyanis két holland, Jelle Klaasen és Jan Dekker lépett tábla elé. Előbbi nagyon elkezdte a meccset, 107.36-os átlaggal és hibátlan kiszállózással pillanatok alatt 1-0-s vezetésre tett szert. A második szettben már Dekker is beindult, egy 100-as kiszállóval brékelt, majd egalizálta az eredményt. Nem csak egy felvillanás volt ez Dekkertől, a folytatásban is parádésan dobott és átvette a vezetést. Klaasennek a negyedik felvonásban már nyomás alatt kellett játszania, amivel nem igazán sikerült megbirkóznia, honfitársa keze pedig a fontos nyilaknál sem remegett meg. 

Aki velünk tartott, Dekkerrel 2.55-ös oddsot szakíthatott a   -nál. 

A nap utolsó meccsén bemutatkozott a kétszeres világbajnok Gary Anderson is, méghozzá az est elején parádézó Smith ellen. A kanadai nem tudta megismételni a Humphries elleni teljesítményét, így a skót még úgyis simán győzött, hogy mindössze 33%-ban dobta a kiszállókat.

PDC darts-vb, 3. játéknap (december 16, szombat) eredmények:
Meccs Eredmény
Jeff Smith-Luke Humphries 2-0
Joe Cullen-Jermanie Wattimena 2-3
Jelle Klaasen-Jan Dekker 1-3
Gary Anderson-Jeff Smith 3-0

Kattints a képre a játékért!