Átigazolás

Griezmannt elengedte Simeone

Az argentin mester megérti, ha legnagyobb értéke klubot akar váltani a télen.

Fotó: Archív

Hetek óta hangos beszédtémát szolgáltat a spanyol fővárosban Antoine Griezmann jövője. A francia klasszist nyáron már szinte el is rabolta Spanyolországból a Manchester United, ám az Atlético átigazolási szabálysértése miatt kirótt büntetés hatására Simeonéék nem tudták volna pótolni legnagyobb értéküket. Télen azonban ismét aktívak lehetnek a spanyolok a piacon, ekképpen pedig ismét beindulhat az ostrom Griezmann játékjogáért is.

Az elmúlt időszakban főleg két klub, a már említett MU és újabban a Barcelona udvarlásáról lehetett hallani. Habár a mostani Atlético Madrid nemigen engedheti meg magának, hogy legnagyobb értékét áruba bocsássa, Diego Simeone úgy nyilatkozott, megérti, ha Griezmann távozni akar.

Griezmann statisztikái idén az Atléticóban
Sorozat Mérkőzés Gól Gólpassz
Bajnokság 12 5 3
Bajnokok Ligája 6 2 2

"Ahogyan a klub elengedte anno Arda Turant vagy Diego Costát, úgy ez Griezmannal is előfordulhat. Szeretem látni, ahogyan a játékosok fejlődnek és egyre nagyobbak lesznek a klubnál, egyáltalán nem vagyok mérges vagy nem tartom őket hálátlannak, ha szeretnék magukat máshol is kipróbálni. Ha Griezmann odaáll elém, hogy mester, szeretnék távozni, mert kaptam egy nagy lehetőséget, én azt mondom neki, hogy vágjon bele" - nyilatkozta szimpatikusan Cholo mester a l'Equipe-nek.

A Sky Sport szakírója, Guillem Balague is elmondta a véleményét az átigazolás kapcsán. A spanyol szakíró szerint télen még ugyan nem vált klubot a gólvágó, ám nyáron már valóban komoly harc lehet a játékjogáért.

Griezmann piaci értéke 80 millió euró körül mozog, ez nagyjából reális vételárnak tűnik.

"A Barcelona, a MU, a PSG és a Real is szeretné soraiban tudni, de nem hiszem, hogy bármilyen megegyezés történt a felek között, ráadásul az Atlético eddig csupán a Barcelonával tárgyalt az esetleges klubcseréről. A döntés kizárólag Griezmann kezében lesz, de én nem hiszem, hogy végül a PSG vagy a Real Madrid lesz a befutó" - mondta Balague.

A fentiekkel tökéletesen egybecsengenek az oddsok is, hiszen a fogadóirodák szerint a téli klubváltásnak nincs komoly realitása, ha azonban mégis távozik "Grizi", akkor valóban Mourinhóék vagy Valverdéék lehetnek a győztesek.

Melyik csapat játékosa lesz Griezmann február 3-án?
Atlético Madrid 1.10
Manchester United 8.00
Barcelona 10.00
Manchester City 17.00

A BL-kiesést követően magasabb fokozatba kapcsolt az Atlético Madrid, amely utolsó három bajnokiját megnyerte. A Matracosok hétvégén az Alavést fogadják a Wanda Metropolitanóban, amely együttes szintén jól muzsikál ezekben a hetekben. A fővárosiakra 1.18-as oddson fogadhatunk a    -nál, noha tavaly oda-vissza ikszeltek a felek.

[2580699] 2017-12-16 20:45:00 Atlético Madrid - Alavesx;