Bundesliga

Dárdainak sokba került a szerdai győzelem

A Bundesliga hétközi fordulójában a Hertha 3-1-re legyőzte a Hannovert, így a berliniek biztosan a középmezőnyben telelnek.

Rendkívül fontos győzelmet aratott szerda este a Hertha, amely Salomon Kalou duplájával 3-1-re verte hazai pályán a Hannovert. A sikerért járó három ponttal a Hertha összeszedte a Dárdai Pál által őszre tervezett 20 egységet, egyben eldőlt, hogy a téli szünetet a középmezőnyben töltheti a berlini alakulat.

Dárdaiék teljesítették az őszi célokat / herthabsc.de

Egy forduló azonban még hátra van az őszi idényből, vasárnap a Hertha a tavalyi ezüstérmes Lipcse otthonába látogat. Dárdai számára közel sem jó hír, hogy a Hannover elleni meccsen két alapembere is kidőlt a sorból.

A 23 esztendős, német utánpótlás-válogatott Mitchell Weisert bokasérülés miatt a szünetben kellett lecserélnie a magyar szakembernek, míg a középső védő Karim Rekiket a második félidő elején cserélte le a tréner. Weiser és Rekik is alapembere a Herthának, előbbi 23, utóbbi 21 meccsen lépett pályára a szezonban.

Dárdai így már öt játékosát kénytelen nélkülözni, hiszen Darida, Schieber és Stocker már régóta a maródiak listáján szerepel.

A Hertha tavaly oda-vissza kikapott a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Lipcsétől, amely viszont az őszi szezon végére gödörbe került, hiszen az utolsó három fordulóban nyeretlen maradt, ráadásul a BL-ből is kiesett, pedig komoly esélye volt rá, hogy bejusson az egyenes kieséses szakaszba.

1x2    
Lipcse Döntetlen Hertha
1.60 3.70 5.25
[2544058] 2017-12-17 18:00:00 RB Leipzig - Hertha Berlinx;
239384