Angol foci

Conte megfúrná a Barcelona üzletét

  • gb1

A januári átigazolási időszakban a Monaco sztárjáért 80 millió font mellé Batshuayit is beáldozná a tréner.

Hamarosan kiderül, hogy kinek sikerül megszereznie a fiatal támadót. fotó:francefootball.com

Antonio Conte mindenképp erősíteni szeretne csapatán a januári transzfer-periódusban, a vezetőség cserébe azonban arra kérte, hogy váljon meg néhány játékosától, ezzel faragva le a költségekből. A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Chelsea kész ajánlatot tenni a 22 éves francia tehetségért, Thomas Lemarért, és a londoniak 80 millió font mellett a kevés szerephez jutó Michy Batshuayit is beáldoznák az üzlet létrejöttéért.

A belga támadónak nem sikerült megszilárdítani helyét a kékeknél. A szezon elején ugyan párszor megkapta a lehetőséget, azonban nem nagyon tudott érdemlegesen hozzájárulni a sikerekhez, ezért a mellőzés sorsára jutott. Azóta folyamatos téma, hogy távozhat a klubtól, és egyre valószínűbb, hogy a Ligue 1-ben köthet ki ismételten, hiszen tavaly nyáron a Marseille-től érkezett 32 millió fontos összegért.

Conte fókusza a támadósor erősítésén van és a rendkívül sokoldalú Lemar ideális jelölt számára. Előszeretettel játszik ugyanis klasszikus csatár nélkül, legutóbbi meccsükön is - Morata sérülése miatt - Eden Hazard kezdett hamis kilencesként, és a 3-1-es siker igazolta a mester taktikáját.

A guadeloupei születési játékost korábban az Arsenalnak és Poolnak sem sikerült megszereznie - a Monaco csalódást keltő eredményei azonban most már biztosan váltásra sarkallják. A sztárpalántának más kérője is akad - köztudott, hogy a Barcelona szívesen látná színeiben, azonban egyelőre csak 'B-terv'-ként, hiszen az elsődleges célpontjuk a Liverpool focistája, Coutinho.


A bajnoki verseny ugyan már eldőlni látszik a Premier League-ben, Conte azonban nem szeretné trófea nélkül zárni a szezont. Fiai legközelebb a Southamptont ellen szerepelnek szombat délután.

   
Chelsea Döntetlen Southampton
1.35 4.40 8.50