Klub-vb

Az ellenfél mellett még valamire nagyon kell figyelnie a Real Madridnak

Egy furcsa szabály miatt a realosoknak vissza kell fogniuk magukat a Gremio elleni döntőben.

Szombaton késő délután kerül sor a klubvilágbajnokság döntőjére, melyben a brazil Gremio és a spanyol Real Madrid találkozik egymással. Nem lesz egyszerű azonban a történelmi duplázás a spanyoloknak, hiszen már az elődöntőben az Al-Jazira ellen sem sziporkáztak, ráadásul egy hét múlva a Barcelonát fogadják hazai pályán, melynek okán duplán is figyelniük kell a brazilok ellen.

   
Real Madrid Döntetlen Gremio
1.16 5.75 13.00

Egyrészt nyilvánvaló módon egy buta sérülés jelentősen rontaná a Real esélyét a katalánokkal szemben, de mégis csak egy trófeáról van szó, így arra felesleges is lenne gondolni, hogy Zinedine Zidane mester majd bárkit is pihentet a mérkőzés elejétől.

Másrészről viszont olyan nagyon meggondolatlanul sem szabálytalankodhatnak a találkozón, hiszen

a FIFA szabályzatának értelmében, amelyik játékost kiállítják a klubvilágbajnokságon, annak eltiltása hazája bajnokságára is érvényes.

"Jó, hogy itt lehetünk és a Bajnokok Ligája megnyerését követően egy újabb trófeáért játszhatunk, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy az itt elkövetett szabálytalanság miatt a bajnokságban bűnhődünk majd" - nyilatkozta Marcelo.

Noha nehéz elképzelni, hogy például Sergio Ramos vagy Cristiano Ronaldo a padon kezd majd, annak komoly realitása van, hogy ha esetleg hamar kétgólos fórhoz jut a Madrid, akkor Zizou lekapja a kulcsembereit - ezt egyébként maga a tréner is beismerte a sajtótájékoztatón.

Fotó: Archív

A közelmúltban hasonlóra egyszer volt csak példa, 2012-ben a Chelsea-ből Gary Cahill jutott a kiállítás sorsára a Corinthians ellen, emiatt pedig a Ligakupában a Leeds United ellen nem játszhatott.

A Real Madrid 2014 és 2016 után harmadik győzelmére készül, mellyel befognák az élen álló Barcelonát. Brazil csapat már négy ízben is elhódította a serleget, ám a Gremio története első fináléját játssza majd szombaton este.

[2645357] 2017-12-16 18:00:00 Real Madrid - Gremiox;