Női kézi-vb

A norvégokra és a hollandokra fogadunk - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Eddig 8/7 a mérleg, lássuk milyen tippsorral készültek a negyeddöntőkre.

Norvégia-Oroszország
Tipp: Norvégia
Odds:
1.42 @ Tippmixpro

A norvégok eddig jól teljesítenek a világbajnokságon, a csoportkörben egy félidőt baltáztak el, a svédek ellenit, azonban az a hidegzuhany jól jött a csapatnak. A skandinávok ugyanis a nyolcaddöntőben roppant magabiztosan, végig vezetve, nyolc találattal győzték le a spanyolokat.

Az oroszoknak is sikertörténet az idei vb, hiszen eddig veretlenek, azonban a rájátszás első meccsén megremegett a keleti lányok lába. Trefilovék ugyanis majdnem elbuktak Dél-Korea ellen, szerencséjüknek köszönhetik, hogy ikszre mentették a rendes játékidőt, a ráadásban pedig a hosszabb kispadjuknak köszönhetően végül egy találattal lenyomták az ázsiaiakat.

Noha a felek november végén, Norvégiában felkészülési meccsen döntetlent játszottak, azt a találkozót nem szabad alapul venni, hiszen azon a tornán például mi is legyőzték a dél-koreaiakat, Németországban pedig kb. esélyünk sem lett volna ellenük.

Mindezek után azon a véleményen vagyunk, hogy az egységesebb és jobb erőkből álló norvégok bedarálják az oroszokat a negyeddöntőben és bejutnak az elődöntőbe.

Hollandia - Csehország
Tipp: Hollandia
Odds: 
1.26@ Tippmixpro

A nyolcaddöntők legnagyobb meglepetését szolgáltatta Csehország azzal, hogy underdogként egy kiélezett mérkőzésen legyőzte Romániát. Aki látta azt a meccset, az viszont tudja azt is, hogy a játékvezetők ítéleteikkel támogatták a cseh csapatot, éppen ezért most könnyen lehet, hogy kompenzálni fognak a sípmesterek.

Ha mégsem így lesz, akkor sincs gond, ugyanis papíron ez a holland válogatott sokkal jobb erőkből áll. Grooték Japán ellen is megtanulhatták a leckét, hiszen csak hosszabbításban tudták kiharcolni a továbbjutást, holott papíron ott is simán nyerniük kellett volna.

Az is igaz, hogy ázsiai csapatok - amelyek gyors játékot játszanak - játékstílusa ennek a holland csapatnak nincs az ínyére. Viszont túl vannak a meccsen, bent vannak a legjobb nyolc között és jöhet a következő feladat.

Véleményünk szerint szerdán véget ér a cseh csoda és a torna előtt éremesélyesnek vélt Hollandia bejut az elődöntőbe.

hatharom.com
Norvégia-Oroszország Norvégia
Hollandia - Csehország Hollandia
@1.77
Fogadási határidő: szerda 17:30