Angol foci

United - City: a buli elszabadul

A manchesteri derbit követően még vér is folyt az öltözőknél kialakult óriási dulakodásban.

Arról valószínűleg már az egész világ hallott, hogy a vasárnapi rangadón Guardioláék 2-1-re diadalmaskodtak az Old Traffordon, és ezzel nagyjából kijelentjük, hogy eldőlt az idei Premier League szezon.

A meccsről dióhéjban annyit, hogy megérdemelten nyert a City, hiszen minden statisztikában, és a mutatott játékban is a United fölé nőtt, igaz, mindkét góljukban közrejátszott egy kis szerencse, Ederson ziccereket védett, és egy büntetőt is számon kérhetnek a sporin Ibrahimovicék.

A két edzőzseni 'őszinte' ölelkezése a meccs után. fotó: reuters.com

A lefújást követően történtek azonban csak most kezdenek napvilágot látni, miszerint az öltözőknél óriási dulakodás alakult ki, melynek főszereplői José Mourinho és az égszínkékek portása, Ederson voltak - de végül nagyjából 20 fősre duzzadt a csetepaté. Az egészet az robbantotta ki, hogy a 'Special One' szóvá tette a City öltözőnél, hogy mutassanak kicsit több tiszteletet, mivel az ünneplő játékosok bömböltették a zenét az öltözőben.
Ederson és Mou aztán portugálul ordították le egymás fejét közvetlen közelről, és hát közel sem egymás tehetségét dicsérték. A tréner aztán angolra váltott és arra célozva, hogy a brazil kapus direkt húzta az időt, azt kiabálta, hogy

You fucking show respect. Who are you?

 

- ami nagyjából annyit tesz, hogy: "Kurvára mutathatnál egy kis tiszteletet. Ki vagy te?"

Persze nem kellett sokat várni, hogy kitörjön a balhé, Lukaku és társai is csatlakoztak, és a szemtanúk bevallása szerint kocsmai verekedésre emlékező jelenet alakult ki. Üvegek repültek, lökdösődés, és ordibálás hangja zengte be az Álmok színházának folyosóit. 

Végül két közbeavatkozó rendőr segítségével sikerült megfékezni a tömegverekedés kialakulását, és nagy nehezen helyre állt a béke, azonban  Pep egyik asszisztensének, Mikel Artetának arcát vér borította. Az, hogy mitől szakadt be az ex-Arsenal középpályás szemöldöke, arról megoszlanak a vélemények, az viszont bizonyos, hogy egy ilyen presztízsmeccsnek nem így kéne véget érnie.

Mourinho az incidenst követően egyből a sajtószobába vonult, ahol azonban egy szóval sem említette az öltözőnél történteket - ezért sem láttak egyből napvilágot a részletek. Azt azonban elismerte, hogy az idei Premier League kiírás a vereségüknek köszönhetően valószínűleg eldőlt.

Az élet persze nem áll meg, sőt az angol foci szerelmeseinek nagy örömére ismét hét közbeni fordulót rendeznek. A 17. körben a két manchesteri gárda szerdán fog pályára lépni.

   
  1 x 2
Manchester United - Bournemouth 1.25 5.25 11.00
Swansea - Manchester City 11.00 6.25 1.20