Női kézi-vb

A románok és a norvégok meccsével nyernénk - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Eddig 7/7 a mérleg, lássuk milyen tippsorral készültek hétfőre.

Győzelmet várunk a románoktól hétfőn. - Fotó: Facebook

Románia-Csehország
Tipp: Románia
Odds:
1.31 @ Tippmixpro

A románok csütörtökön megnyerték csoportjukat, így a pénteki, franciák elleni mérkőzésen a válogatott sztárjai vagy nem játszottak egyetlen minutumot sem - Neagu, Buceschi - vagy pedig maximum 25 percet voltak a pályán, vagyis Ambros Martín együttese igen csak kipihenve várja a nyolcaddöntőt.

Ezzel szemben a csehek legjobbjai végig játszották a csoportmeccseket, ahol jól indítottak, a végére azonban teljesen összeestek. Mondhatjuk úgy is, hogy kiismerhető lett a játékuk, hiszen voltaképp három játékosra - Luzomova, Jerabkova, Hrbkova - alapoznak, ha pedig sikerül őket megfognia az ellenfélnek, akkor gyakorlatilag sansztalanok a csehek.

Vélhetően Ambros Martín is tisztában van ezzel, s a trióra külön figyelmet szentel majd a nyolcaddöntőben. Ha végül mégis tarthatatlanok lennének a cseh ászok, akkor sem kellene a románoknak a kardjukba dőlniük, hiszen lényegesen minőségibb csapatot alkotnak, minden posztra van egy olyan játékos, amely bármely meccset képes eldönteni.

Mindezek után az erősebb, jóval frissebb keleti szomszédainkra fogadunk a hétfői nyolcaddöntőben.

Spanyolország - Norvégia
Tipp: Spanyolország +7,5
Odds: 
1.35@ Tippmixpro

A spanyol-norvég meccs talán a nyolcaddöntők legizmosabb párosítása, hiszen két olyan válogatott küzd meg egymással, amely többnyire érmet szerzett vagy éremért harcolt az elmúlt években. A csoportban a norvégok második helyen zártak, köszönhetően a svédektől elszenvedett meglepetésvereségüknek, míg a spanyolok rosszabb gólkülönbségük miatt csúsztak a franciák mögé az A-csoportban.

Idén még nem találkoztak a csapatok, 2016-ban viszont háromszor is, és abból kétszer a spanyolok nyertek, igaz mind a két alkalom csak felkészülési mérkőzés volt. A nyári olimpia csoportkörében viszont a norvégok nyertek (27-24), és ezen a találkozón is a címvédő számít favoritnak.

Ugyanakkor a spanyolok egy rutinos csapatot alkotnak, jó pár klasszis játékossal rendelkeznek, így biztosan nem fogják könnyen adni a továbbjutást. A norvég együttest a svédek visszarántották a földre és egyben megmutatták az ellenfeleknek, hogy Mörkék sem verhetetlenek.

Magas színvonalú meccset várunk, de arra kevés esélyt látunk, hogy a norvégok legalább nyolc góllal legyőzzék a spanyolokat.

hatharom.com
Románia-Csehország Románia
Spanyolország - Norvégia Spanyolország +7,5
@1.77
Fogadási határidő: 17:30