Premier League

Óriási a tét a manchesteri városi rangadón

Ha nyer a United, ismét nyílttá válik a bajnokság, ha viszont nem, akkor borítékolható, hogy idén a City lesz a bajnok.

Óriási a tét a manchesteri városi rangadón. - Fotó: Twitter

A Premier League 16. fordulójának zárómérkőzése lesz a játéknap legnagyobb rangadója, amelyet az Old Traffordon rendeznek vasárnap késő délután, amikor is a Manchester United és a Manchester City csap össze. 

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
3.15 3.35 2.15

A nyomás egyértelműen José Mourinhóékon lesz a hét utolsó napján, hiszen csak a MU-nak van veszítenivalója. Az egész bajnokságot felkavarhatja egy hazai siker, viszont az X2 gyakorlatilag azt jelentené, hogy bajnok a City. A vendég pontszerzés továbbá azt is eredményezné, hogy a Vörös Ördögök mögött feltorlódik a nép, s pokoli december vár rájuk, főleg egy városi rangadón elért gyenge eredmény miatt.

Ráadásul Paul Pogba eltiltás, míg Michael Carrick és Eric Bailly sérülés miatt biztosan nem áll a portugál szakvezető rendelkezésére, de Phil Jones, Nemanja Matics, Marouane Fellaini és Zlatan Ibrahimovic játéka is kérdéses.

[2522897] 2017-12-10 17:30:00 Manchester United - Manchester Cityx;5

A vendégeknek is lehet gondjuk, hiszen a pazar formában lévő David Silva játéka nem biztos a városi rangadón. Ugyanakkor meglepő lenne, ha Pep Guardiola nem jelölné a kezdők közé a spanyolt, bár nagy kérdés, hogy megéri-e kockáztatni az egyik legfontosabb láncszemének játékát vasárnap, bevállalva azt, hogy adott esetben hosszabb időre is kieshet Silva. A spanyolon kívül Benjamin Mendy és John Stones biztosan nem lép pályára, ám bőven vannak olyan játékosok a keretben, akik tudják pótolni őket.

A City ráadásul bombaformában van, hiszen az utolsó 13 bajnokiját zsinórban megnyerte, hétközben a Bajnokok Ligájában pedig pihentetni tudta sztárjait a katalán mester, vagyis jó előjelekkel várja a csapat a derbit. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a United az utolsó 41 (!) hazai tétmeccsén nem kapott ki Mourinhóval, igaz, az utolsó együttes, amely nyerni tudott az Old Traffordon az tavaly szeptemberben éppen a Manchester City volt...

Óriási taktikai csata várható tehát, ahogyan megszokhattuk már a klasszikuson a csapatoktól, na, meg a két mestertől. Egyik gárda sem rohan majd fejjel a falnak, a vendégeknek ugye az iksz is elég, Mourinhót ismerve pedig maximum az utolsó 10 percben kockáztat majd a United, ha úgy alakul az eredmény.

Mindezeknek köszönhetően a bukmékereknél közel egál oddson fogadható, hogy 2,5-nél több (1.75) vagy kevesebb (1.85) gól születik a találkozón. Ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.65-szörösét kaphatnánk vissza.

Háromesélyben már más a helyzet, a     szerint a City a mérkőzés esélyese, hiszen a vendég sikerre 2.15-szörös, a hazaira 3.15-szörös oddson fogadhatunk, míg a döntetlen 3.35-szörös pénzt érne.

[2522897] 2017-12-10 17:30:00 Manchester United - Manchester Cityx;
237903