NB I

Hiába győzött, kirúgta edzőjét a Honvéd

A kispestiek a jövő évi felkészülést már nem a holland Erik van der Meerrel kezdik meg.

Győzelemmel zárta az évet a bajnok Honvéd, a bajnoki címvédő a Paksot győzte le hazai pályán Gazdag Dániel góljával. A siker ellenére azonban a klub a mérkőzés után közölte, azonnali hatállyal felbontották a holland edző szerződését.

Fotó: Népszava

"A Bp. Honvéd FC a mai nappal megköszönte Erik van der Meer munkáját és azonnali hatállyal felbontotta szerződését. A klub ugyanakkor megállapodott az új vezetőedzővel aki a januári felkészülés kezdetén veszi át a csapatot. Az új vezetőedző személyét és eddigi munkáját honlapunk hétfőn fogja bemutatni. Sok sikert kívánunk Erik van der Meer további karrierjéhez" - áll a közleményben.

Az a kommünikéből jól látszik, hogy a szombati eredménytől függetlenül el volt döntve Van der Meer sorsa, noha a Paks elleni sikerrel a piros-feketék három pontra megközelítették a dobogós Debrecent és biztosan a negyedik helyen telelnek.

Az ügy hátterében valószínűleg Van der Meer november végi állítólagos holland lapnak adott interjúja áll, amelyben keresetlen szavakkal illette George Hemingway tulajdonos hozzáállását a csapathoz.

2017-12-09;212
239099