Foci-vb 2018

Rivaldo szerint ezek a csapatok jutnak tovább a vb-csoportokból

A brazil legenda a sorsolást követően megosztotta gondolatait a vb-címre kandidált nemzetekkel kapcsolatban.

Könnyű sorsolás a vb-címre pályázóknak

A sorsolást követően optimista vagyok a kedvencek esélyeiről, a favoritnak tartott nemzetek kiváló sorsolást kaptak és 90% esélyt látok arra, hogy továbbjutnak a csoportjukból.

- mondta Rivaldo, aki hozzátette, hogy a világbajnokság csak a csoportküzdelmek után veszi igazán kezdetét, és csak akkor kapunk képet arról, hogy mely csapatoknak van valódi esélye a címet megszerezni. 

Brazíliának nem okozhat gondot a továbbjutás. - Fotó: AFP

Brazília könnyedén a 16 közé juthat

Nagyon korrekt sorsolást kapott Brazília. Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával kerültek egy csoportba, ez pedig nagyszerű lehetőség Tite csapatának, hogy könnyedén bejussanak a következő körbe.

- vélekedett Brazília esélyeiről az egykori világbajnok, illetve megjegyezte, hogy Szerbiát tartja a legveszélyesebb csapatnak és szerinte ő lesz a másik továbbjutó a csoportból.

Brazília továbbjutása mindössze 1.04-es oddson fogadható, Szerbiával viszont pénzünk több, mint dupláját nyerhetjük vissza (2.10).

Németországnak és Argentínának sem jelenthet gondot a csoportkör

"Sokan azt állítják, hogy Németország és Argentína nehéz csoportba került, de én arra számítok, hogy mindkét nemzet problémamentesen veszi az akadályt a csoportküzdelmek alatt, ugyanis jóval minőségibb kerettel rendelkeznek, mint ellenfeleik. 

Németország, mint regnáló világbajnok hatalmas hagyományokkal rendelkezik és jól játszik, így nem gondolom, hogy bármilyen problémája lesz a továbbjutással." - osztotta meg gondolatait a brazil.

Mi egy kicsit másképp látjuk, szerintünk Messiék kerültek a legnehezebb kvartettbe.

Anglia és Spanyolország nem panaszkodhat

"Annak ellenére, hogy Anglia és Spanyolország nem az 1-es kalapba került, jó sorsolást kaptak, hiszen előbbi Belgiummal, utóbbi Portugáliával kell majd, hogy szembenézzen, a csoportok többi tagjai azonban nem tűnnek elég erősnek ahhoz, hogy e négy európai nemzet továbbjutását veszélyeztessék." 

Nem gondolom, hogy a négy csapat közül bárkinek is problémát fog jelenteni a továbbjutás.

- mondta Rivaldo. 

Szerencsés Uruguay

A brazil legenda ejtett néhány szót Uruguay esélyeiről is: "Uruguay igazán boldog lehet a sorsolást követően, hiszen Oroszországgal, Egyiptommal és Szaúd-Arábiával kell majd farkasszemet néznie, tehát egy nagyon kellemes csoportba került, ahonnan tovább kell jutnia."


Ki nyeri a 2018-as világbajnokságot?
   
Németország 5.75
Brazília 6.25
Franciaország 6.75
Spanyolország 8.25
Argentína 10.00
Belgium 13.00
Anglia 17.50
Portugália 26.00