Német foci

Több, mint hétszeres pénz ütheti a markod, ha hallgatsz Ballackra

A Bayern München egykori klasszisa megtette tippjét a szombati Dortmund-Schalke derbire.

A Bundesliga 13. fordulójának egyik legjobban várt összecsapása a szombaton 15:30-kor kezdődő Ruhr-vidéki derbi, azaz a Dortmund és a Schalke meccse. A hazaiak nem túl jó passzban, az ötödik pozícióból várják az ütközetet, míg a vendégek sokkal jobb formában, a bajnokság második helyén tanyázva léphetnek a Signal Iduna Park gyepére. Ugyanakkor a két csapatot csupán három pont választja el egymástól a tabellán.

1x2    
Dortmund Döntetlen Schalke
1.70 3.90 4.20

Mint látható, a bukmékerek 1.70-es favoritnak tartják a Dortmundot, az egykori Bayern-klasszis, Michael Ballack azonban más véleményen van. 

"A Schalke a gyengébb szezonrajt után (az első öt meccséből csak kettőt nyert meg) szépen magára talált, és az elmúlt hét bajnokin öt győzelem mellett két döntetlent ért el. Ezzel szemben a Dormund a csodás rajtot követően (az első hét meccséből hatot behúzott) az elmúlt öt bajnokin nyeretlen maradt, ebből ráadásul négyszer kikapott. A nem várt formahanyatlással az élről az ötödik helyre csúszott vissza a csapat. A BVB visszaesésének egyik oka a sérülések, de a folyamatos viták a játékstílusról, és a Peter Bosz körüli spekulációk sem segítettek. De úgy gondolom, hogy vissza fognak térni. Figyelemmel kísérik a helyzetet, anélkül, hogy túl idegesek lennének."

A pályán való fejlődésük azonban visszafogott. Túl sok egyéni hibát követnek el, bizonytalanok, ez pedig így még sebezhetőbbé teszi őket.

- vélekedett a német, aki hozzátette: "A Dortmund veretlen maradt az elmúlt öt Schalke elleni meccsen. Ha sikerülne otthon tartania a három pontot, a nyomás csökkenne a csapaton. Ez a derbik ereje. Ez a futball."

Ballack úgy véli, góllal tér vissza Aubameyang. - Fotó: Independent

Ballack természetesen kitért a vendégekre is: "A Schalke remek munkát végez. Állandó és következetes a felállásuk, ami fél siker a fociban. Domenico Tedesco erős védekezésre alapozza a taktikát, idén csupán 10 gólt kaptak, ami a Bayern mögött a második legjobb a bajnokságban."

Egyenletes teljesítménnyel szépen feljöttek a tabella elejére. Ez biztosítja a csapatnak a magabiztosságot. A jelenlegi Schalke a kiegyensúlyozottság mintapéldája. Hosszú utat kell még megtenniük, hogy megalapozzák helyüket a liga tetején, de jó úton haladnak.

- mondta Ballack, aki végül a tippjét is elárulta: "Úgy gondolom, hogy góllal tér vissza az eltiltásából Pierre-Emerick Aubameyang, és a mérkőzést 1-1-es döntetlennek fújják le."

Az 1-1-es eredmény 7.25-szörös pénzt fizet a    -n, míg a döntetlenre 3.90-ért fogadhatunk. 

[2544021] 2017-11-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;