WTCC

Karnyújtásnyira Michelisznek a vb-cím

6,5 pontos hátrányból várja a JAS Honda magyar versenyzője a szezonzáró Katari Nagydíjat.

Mindössze egyetlen hétvége van hátra a WTCC-ben és még minden nyitott Thed Björk és Michelisz Norbert között a világbajnoki címet illetően. Múlt hétvégén Makaóban vendégeskedett a Túraautó mezőnye, a magyar pilótának pedig 6,5 pontra sikerült faragnia a hátrányát, miután az első futamon az ötödik, a másodikon pedig a második helyen intették le. Mind a csapat, mind Michelisz részéről bravúros mentés volt ez, hiszen az első versenyen falnak csapta autóját a JAS Honda klasszisa.

Közel a vb-cím Michelisznek. - Fotó: motorsport.com

"Köszönet a csapatnak a lenyűgöző autóért. Hogy őszinte legyek, aggódtam, hogy egyáltalán ott lehetek-e a rajtrácson, de végül sikerült, megcsináltuk." - nyilatkozta Michelisz a második verseny után, majd kitért a folytatásra is.

Ami a bajnokságot illeti, 6,5 pont azt jelenti, minden nyitott és elérhető Katarban, szóval eléggé magabiztos vagyok. Tavaly erősek voltunk ott, én pedig próbálom a legjobbat nyújtani majd, nem akarok hibát véteni, a legtöbbet akarom kihozni magamból és a kocsiból is.

"Ha mindez végül működni fog, akkor boldog leszek, ez egyszer biztos. A legfontosabb mégis az, hogy olyan érzésem legyen, miszerint mindent megtettem, amire képes voltam, és ez a célom" - jelentette ki a hu.motorsport.com-nak.

Michelisz Norbert nyeri a 2017-es vb-t?    
Igen Nem
1.70 1.90