Német foci

Izmos oddsért veretjük a Stuttgartot

Péntek este 20:30-kor a Bundesliga 13. játéknapján a Hannover 96 a VfB Stuttgartot fogadja. A tabellán mindössze két pont választja el a középmezőnyben helyet foglaló két csapatot, és nem csak ez az egy közös vonás az eddigi szezonjukban.

Először is mindkét gárda idén jutott fel a Bundesligába. Mindketten megskalpolták a Dortmundot - a Hannover immár majdnem egy hónapja 4-2-re, a Stuttgart pedig a múlt héten 2-1-re diadalmaskodott a darazsak felett. Ami azonban az eddigieknél is lényegesebb, hogy mindketten hazai specialisták, a szó legszorosabb értelmében. 

239384

A fehér-pirosakra olyannyira igaz ez, hogy a 16 szerzett pontjukat egytől egyik saját pályájukon gyűjtötték. Gentnerék a vendég tabellán azonban az utolsó helyen állnak, eddigi mérlegük 6/6 vereség - ráadásul mindössze 3 gólt lőttek cserébe viszont 13-t kaptak. Ők jelenleg az egyetlen csapat, akik még nem gyűjtöttek pontot az úton. Idegenben legutóbb a kiesés elől menekülő Hamburg verte őket 3-1-re. A kollektíva amúgy rendkívül fiatal, átlagéletkoruk mindössze 24.7 év, ez történelmi rekord Stuttgartban. A vendégek mestere, Hannes Wolf, a következőket nyilatkozta a meccs előtt: "Hannoverben maxon kell pörögnünk minden egyes akciónál - ahogyan a közelmúltban is tettük. Bátran és szívvel kell játszanunk."

Joggal bízhatunk a Stuttgart újabb idegenbeli kudarcában. fotó: t-online.de
A Hannover  jelenleg a 8. a bajnokságban azonban az erős kezdés után - 6 veretlen meccs - kicsit visszaestek az utóbbi hetekben. Hazai mérlegük így is biztató 3-1-1 mellé 8-4-es gólarány párosul. Két meccses vesztő szériában vannak, de ezek idegenben történtek. Kulcs játékosaik, az 5 gólos Harnik és a 3 gólnál és 4 gólpassznál járó brazil Jonathas is kezdőben lesznek a péntek esti párharcon. Győzelem esetén Andre Breitner csapata a tabella első harmadához csatlakozna, közel kerülne az európai kupahelyekhez.

Egymás elleni eredményeiket tekintve legutóbbi  5 meccsükből 3-t nyert a Hannover és 2-őt a Stuttgart. A tavalyi szezonban a Bundesliga 2-ben azonban a Hannover oda-vissza verte a Neckar-partiakat.


Bár az előjelek alapján nem lehetünk 100%-osan biztosak, hogy a HDI-Arena közönsége győzelmet ünnepelhet majd, ettől függetlenül, főleg a Stuttgart borzalmas idegenbeli mutatóira alapozva, mi a hazaiak mellett tesszük le a voksunkat.

Tudtad?

  • A Hannover 96 és a VfB Stuttgart döntetlen nélküli sorozat egyaránt 6 meccs óta tart
  • A Hannover 96 legutóbbi 6 meccsén legalább 3 gól született
    
Hannover 96 Döntetlen VfB Stuttgart
2.30 3.30 2.90
[2544029] 2017-11-24 20:30:00 Hannover 96 - VfB Stuttgartx;