Magyar foci

Ezek után várjuk, Hemingway mikor rúgja ki az edzőjét

Erik van der Meer vagy nem tudja milyen ember a főnöke vagy pontosan tisztában van vele. Mindenesetre szokatlan nyilatkozatot adott.

honvedfc.hu (archív)

Az egyik legnagyobb holland napilap, a Voetbal International munkatársa Magyarországra látogatott és ennek apropójából megkereste Erik van der Meert, a Budapest Honvéd vezetőedzőjét is.

A holland szakember rengeteg témát érintve beszélt az újságnak, köztük a magyar bajnokságról és az itthon tapasztaltakról is szót ejtett. Az interjút több magyar portál is szemlézte - köztük a Nemzeti Sport  -, és bizony akadnak benne meredek állítások, elsősorban a kispesti klub tulajdonosáról, George F. Hemingwayről.

FRISSÍTÉS: A Budapest Honvéd hivatalos honlapján Erik van der Meer közleményt adott ki, melyben kategorikusan cáfolta az alábbi nyilatkozatot. A holland tréner állítása szerint nem nyilatkozott a Voetbal Internationalnak, de emellett azt is nehezményezi, hogy a Nemzeti Sport az interjút félrefordította. A holland edző az ügy miatt jogi lépéseket tesz.

"A tulajdonos tehetős, de nagyon spórol.  Nem Hemingwaynek szólítom, csak főnöknek. Nem ad könnyen pénzt, mindennek megvan a pontosan meghatározott limitje. Mindennél el kell magyarázni, hogy miért van rá szükség.

Minden téren van egy limitünk, és azon felül extra pénzt rettentően nehéz tőle szerezni. Ez önmagában nem rossz, csak fárasztó

- magyarázta főnökéről van der Meer, aki a csapata helyzetéről megjegyezte azt is, hogy sajátos irányvonal mentén kell dolgoznia.

"A magyar bajnokságban extra pénzt lehet szerezni azáltal, hogy minél kevesebb külföldit, valamint több fiatal futballistát játszatsz. A legtöbb klubnak – kettőt kivéve – nincs szüksége erre, mivel a szponzoráció által hatalmas összegeket kapnak. A Honvédnál, a magyar bajnoki címvédőnél viszont nincs mezszponzor sem" - fakadt ki az 50 éves tréner, aki egy belsős sztorit is megosztott a lap újságírójával. "Amikor a Hapoel Beer-Sevával játszottunk a BL-selejtezőjében, megjelent a meccsen az izraeli miniszterelnök is, Hemingway viszont melegítőben jött ki a meccsre, nem ügyelt arra, hogy olyannak tűnjön, mint aki a klubot képviseli. Igaz, ilyen környezetben nehéz is lett volna. Úgy néz ki az egész környezet, mintha 80 évet visszaugrottunk volna az időben. Hollandiában még az amatőr ligákban is jobb a helyzet" - szúrt még egyet oda Hemingwaynek és a kispesti stadionnak a holland.

Van der Meer egyébként önkritikusan elismerte, ha ő kispesti drukker lenne, akkor Marco Rossit látná szívesebben a kispadon. A holland szerint amit elődje csinált, az egészen elképesztő volt, egy hatalmas bravúr, ugyanakkor megjegyezte, hogy Rossi az eredményesség érdekében feláldozta a szép játékot és a jól ismert, olaszos célfutballal tette bajnokká a Honvédot.

Hogy a tar frizurájú szakember ezek után meddig maradhat a Honvéd kispadján, az nagy kérdés, de Hemingway szeszélyes jellemét ismerve, nem lennénk meglepve, ha hamarosan kiadná az útját.

Mindenesetre hétvégén bajnoki forduló következik, a Honvéd pedig a Mezőkövesdet fogadja.

1x2    
Honvéd Döntetlen Mezőkövesd
1.50 3.95 6.25
[2538997] 2017-11-25 15:30:00 Honvéd - Mezőkövesd Zsóryx;
239099