Kézilabda

10 nap alatt két bundagyanús meccset is játszott a PSG

  • mr.blonde

Szerda este óriási meglepetésre a PSG megint kikapott a francia bajnokságban.

Fotó: PSG handball facebook.com

A PSG nem csak a fociban, hanem a kézilabdában is az első számú esélyese a világ legrangosabb kupasorozatának tartott Bajnokok Ligájában, ám utóbbi sportág képviselői az elmúlt bő másfél hétben két ízben sokkolták a kézis berkeket.

Szerda este a PSG 33-31 arányban kikapott az Aix csapatának otthonában és ezzel második vereségét szenvedte el a francia pontvadászatban.

A meglepetés erejét mutatja, hogy a nemzetközi fogadóirodáknál átlagosan 8-10-szeres szorzón lehetett fogadni a hazai kimenetelre, de volt olyan bukmékeriroda is, ahol 11,50-szeres pénzt fizetett az Aix-siker.

Persze rossz napja minden csapatnak lehet, csakhogy a PSG 11 nappal ezelőtt a Nimes otthonában is kapitulált, az a veresége pedig szintén 10-es szorzó körül fizetett a bukiknál. Mindez különösen azért érdekes, mert a két váratlan vereség között a PSG kétszer verte meg a szintén BL-aspiráns Telekom-Veszprémet, vagyis elvileg a formával nincsen gond.

A kézilabda szerelmesei között nyomban felütötte a fejét a fogadási csalás gyanúja, az interneten fellelhető hozzászólások nagy része tisztességtelenséggel vádolja a párizsiakat. (Ironikus, hogy a PSG szupersztárja, Nikola Karabatic épp ezen a mérkőzésen kezdte meg hatmeccses eltiltását, amelyet azért kapott, mert bebizonyosodott, hogy 2012-ben májusában, még a Montpellier játékosaként több társával együtt összesen 103 ezer euró értékben saját maga ellen fogadott.)

Mielőtt azonban mi is felszálltunk volna a bundavonatra, előbb megkérdeztünk egy egykori NB I-es kézilabdázót, aki neve elhallgatását kérve mondta el a véleményét az esetről.

"Nem hinném, hogy bundáról lenne itt szó. Egyszerűen meg kell nézni a francia bajnokság idei szezonját. Ha röviden kéne fogalmaznom, azt mondanám, hogy teljes káosz. A listavezető az a Nimes, akiről még a szakmabeliek sem tudnak sokat, csak annyit, hogy nagyon komoly scout-munkát folytatnak. De ott van a Chambéry, amely a 9. a tabellán és az a Tatabánya, amely a Bajnokok Ligája-szereplésért lobbizott a nyáron, saját közönsége előtt egy góllal tudta legyőzni az EHF-kupában. A BL-ben a Szegedet oda-vissza legyőző Nantes csak az 5., úgy hogy 10 forduló alatt már négyszer kikapott, a Dunkerque otthonában például nyolccal maradt alul. A francia bajnokság a Bundesliga után a második legerősebb liga a világon és folyamatosan fejlődik, nagyon komoly az utánpótlása. Azok a csapatok, amelyek több frontos harca kényszerülnek, a sorozatterhelés miatt hullámzóbban teljesíthetnek" - mondta a hatharom.com-nak a megkérdezett szakértő.

A váratlan eredményekre tehát ez sokkal inkább jelent elfogadható magyarázatot, mintsem, hogy a bajnokság résztvevői hétről hétre bundáznának. 

Fogadói szempontból is leszűrhető a konzekvencia avagy ajánlatos óvatosan bánni a "tuti" meccsekkel, különösen akkor, hogy például - mint most a PSG esetében - két kőkemény BL-meccs után jön egy idegenbeli bajnoki.

Ki nyeri a francia bajnokságot?    
PSG 1.20
Montpellier 4.40
Nimes 11.50
Nantes 14.00
St. Raphael 42.00