Spanyol foci

Semmit nem fizet már a Barca bajnoki címe

A hétvégén a Barcelona tovább növelte előnyét a Real Madriddal szemben, így a bukmékerek elkönyvelték a katalán aranyérmet.

12 forduló ment le a spanyol bajnokságból, de a Barcelona továbbra is közel a maximumon pörög. A katalán sztárcsapat a megszerezhető 36 pontból 34 egységet gyűjtött be, 11 győzelme mellé mindössze egyetlen döntetlen párosul, kiegészítve egy igen combos, 33-4-es gólkülönbséggel.

Messi idén is hozza magát, ellentétben Ronaldóval - ez jelenti a különbséget? / FC Barcelona facebook.com

Bár a szezont megelőzően sokan féltették a Barcelonát, immáron a Real Madrid halványabb szereplése jelenti az elsődleges témát Spanyolországban. A címvédő királyi gárda 12 forduló alatt 10 pontos hátrányt szedett össze az ősi riválissal szemben, hét győzelme mellett három döntetlenje és két veresége is van már. Csak összehasonlításképpen: a tavalyi évben a 38 forduló alatt gyűjtött be összesen három zakót.

A Real Madrid gyengélkedésében a támadójáték játssza a főszerepet. A madridiak csupán 22 rúgott gólnál járnak, ami nem éri el a kettes gól/meccs átlagot, ez pedig az elmúlt évek leggyengébb teljesítményének számít.

Cristiano Ronaldo 1, Karim Benzema 1, Gareth Bale pedig 2 gólt szerzett eddig a bajnokságban.

Bár Zinedine Zidane az Atlético elleni rangadó után úgy fogalmazott, a 10 pontos hátrány még nem jelenti a versenyfutás végét, a fogadóirodák némiképp másként gondolják.

Az egyik legnagyobb bukmékernél például 1.20-as értékre esett a Barcelona végső sikerének szorzója, míg a blancók címvédése kereken ötszörös pénzt fizetne.

A szezon abszolút meglepetése egyébként a Valencia, amely a "semmiből" rakott össze egy nagyon jó csapatot. A Denevérek masszívan tapadnak ugyan a Barcelonára, és jelenleg hat pont előnyük van a Real Madriddal szemben, a bukiknál ez semmit nem ér, hiszen 34-szeres oddson fogadható a bajnoki címük.

A héten nemzetközi kupameccseket rendeznek, majd a hétvégén folytatódnak a La Liga küzdelmei, a Real a Malagát fogadja, míg a két veretlen gárda csatáján a Barcelona a Valencia otthonába látogat.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot? 2017/18
Barcelona 1.20
Real Madrid 5.00
Valencia 34.00
240918