Angol foci

Londoni mega csapatok harcolnak a 20 éves brazil tehetségért

  • gb1

Igaz, még csak 12 lejátszott meccsnél jár a Premier League-ben, de máris letette névjegyét a nyáron 11 millió fontért, Fluminensetől igazolt támadó. A téli átigazolási időszak egyik nagy fogása kétségtelenül ő lehet.

Ő lesz a Premier League új üdvöskéje? fotó: goal.com

A dél-amerikai srác West Ham elleni találatával már 5 gólnál és 2 asszisztnál jár a szezonban. Gólérzékenysége mellett több mutatóban is kiemelkedik a mezőnyből. Ő az egyetlen játékos a ligában aki 30+ fejpárbajt nyert meg, továbbá 15+ jó szerelése is volt - egyik erőssége az elvesztett labda utáni azonnali presszionálás. Ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot az egész mezőnyből (37), mely szintén jól mutatja milyen fenyegetést jelent az ellenfelek számára. Richarlison sokoldalúságának köszönhetően a támadó szekcióban szinte bármely poszton bevethető.

Igaz, elsőként a Tottenham megfigyelőinek az érdeklődését keltette fel, de az utóbbi napokban az Ágyúsok is egyértelművé tették, hogy vinnék a brazil srácot. Wenger fókusza a 2-1-es vereséggel végződött watfordi túra után irányult a támadóra, melyen a gól bár nem jött össze neki, de remekül játszott, és egy asszisztot is jegyzett. Mivel egyre valószínűbb, hogy Alexis Sánchez télen, de legkésőbb a szezon végén távozik az Emiratesből, pótlására tökéletesen alkalmas lehet Richarlison, akinek árát jelenlegi klubja 25 millió fontra tartja. Az angol foci rajongói tehát minden bizonnyal egyre gyakrabban találkoznak majd hasonló képsorokkal:

Lehet korainak bizonyul majd a felbolydulás, ami körülveszi a fiatal tehetséget, hiszen nem ő lenne az első aki elsöprő lendülettel érkezik, majd lassan elvész a középszerű játékosok között. Ami bizonyos, hogy rengeteg potenciált mutat, és ha ilyen tempóban folytatja, akkor még azon sem lepődnénk meg, ha akár a Real vagy a Barca is érdeklődni kezdene iránta. Az attitűdjéről sokat elmond a pár héttel korábban, a Chelsea elleni meccs előtt adott interjúja, amiben a riporter azt kérdezte, tart-e a legendás klubtól: 

"Amikor még Brazíliában laktam, fiatalon egyszer fegyvert szegeztek a fejemhez - azt gondolta az ember, hogy én is drogdíler vagyok, és el akarom lopni az elosztó helyét. Ilyen volt az életem akkor, ezek után egy Chelsea elleni meccs sokkal könnyebbnek tűnik."

A Watford hétvégén a Newcastle otthonába látogat.

1x2    
Newcastle Döntetlen Watford
2.10 3.20 3.45