Angol foci

Folytatják a szárnyalást a sirályok?

Hétfő este a Premier League 12. fordulójának zárómeccsén a kiesőzóna szélen álló Stoke City az idén feljutott Brighton otthonába látogat.

Az újonc Brighton szezonkezdése nem éppen volt sétagalopp. Chris Hughton csapata két 2-0-s vereséggel kezdte az idényt (a City és a Leicester verte őket), ez azonban nem szegte kedvüket, és azóta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak. Fő erejük a védekezésben rejlik - 11 forduló alatt mindössze 11 gólt kaptak (szintén ennyit rúgtak), ez a 6. legkevesebb a ligában. Nem biztos, hogy jókor jött a nemzetközi szünet a sirályoknak, hiszen 4 meccses veretlenségi szériával mentek a pihenőre, így lehet elvész a momentum. A találkozót a 9. helyről várják, és győzelem esetén a tabella első harmadához tapadhatnának.

237903

Hazai statisztikájuk 2-2-1, melyhez 6:5-ös gólarány társul, tehát az Amex Stadium közönsége zömében gólszegény meccseknek lehetett szemtanúja. Hiányzókat tekintve nem lehet okuk panaszra, hiszen csak Steve Sidwell bajlódik sérüléssel, a mester így a már megszokott kezdőtizenegyet küldheti pályára. A támadó szekcióban Glenn Murray brillírozik, hiszen legutóbbi 3 meccsükön egyaránt betalált.

[2522855] 2017-11-20 21:00:00 Brighton - Stoke Cityx

A Stoke City idei szezonja nem túl rózsás ezidáig. A kéthetes szünet előtt sikerült egy pontot csípniük a Leicester ellen, illetve 1-0-s sikert könyvelhettek el a Watford otthonában, de összességében 5-ször kaptak ki a legutóbbi 8 meccsükön. Jelenleg a 14. helyen tanyáznak csupán 3 pontra a kiesőzónától. Az álltalában stabil védősorral rendelkező csapat idén sorban kapja a gólokat, ezidáig 22-t szedtek be, ez az Everton mögött a második legtöbb. A szerzett találatokat tekintve 13-nál járnak, és eddig idegenben 5/4-szer betaláltak, azonban ilyen arányban kaptak is cserébe. Mark Hughes mesternek volt ideje rendet tenni a fejekben, így a keretileg erősebb Stoke akár vissza is találhat a nyerő útra.


Tények a meccs viszonylatában

  • A Brighton legutóbbi 6 meccséből 5-ön 2.5 gólnál kevesebb született
  • A Brighton legalább 1 gólt szerzett legutóbbi 4, míg a Stoke a legutóbbi 5 meccsén
  • A Stoke legutóbbi 8 meccséből 7-en 2.5 gólnál több született
  • A Brighton 4 meccs óta veretlen

Mivel a nemzetközi szünet utáni visszatérés a kisebb csapatok szereplését is kiszámíthatatlanabbá teszi, így az elemzésben felsorolt tények miatt a hazai szagú kimenetel helyett a 2-3 gólos opciót látjuk reálisnak.

Brighton - Stoke
hatharom.com
Gólszám - 2-3
@1.70
Fogadási határidő: 21:00