NB I

Tartalékos vidéki szuperrangadót rendeznek Debrecenben

A listavezető Videoton a harmadik helyen álló Debrecen vendége lesz szombat este.

Fotó: HAON

Tucatnyi hiányzóval készül a Debrecen és a Videoton is az OTP Bank Liga hétvégi rangadójára. A tartalékos csapatok meccsén az esélyek inkább a vendégek felé hajlanak, hiszen az elmúlt években kiválóan szerepelnek a Loki ellen, ám igencsak sok lesz a bizonytalansági faktor a 16. forduló slágerderbijén.

Herczeg András listája hosszabb, Könyves Norbert, Justin Mengolo, Danilo Szekulics, Sós Bence, Szilvási Péter, Varga Kevin és Haris Tabakovic sem léphet pályára, melyek közül többen is alapembernek számítanak. 

   
Debrecen Döntetlen Videoton
3.20 3.20 2.20

"Sajnos továbbra is vannak problémáink, sok a sérült játékosunk. Azok a labdarúgók, akik felépültek, kérdés, milyen állapotban vannak, hisz hosszú ideig nem álltak a rendelkezésünkre. Ettől függetlenül hazai környezetben bravúrt szeretnénk elérni a Videoton ellen. Ehhez leginkább arra van szükség, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. Fontos lesz, hogy stabilan és együttesen védekezzünk. 

Ellenfelünk nemcsak a pozíciós játékban jó, hanem nagyszerűen kontrázik, amelyhez megvannak a gyors labdarúgói. Ettől függetlenül arra törekszünk, hogy megállítsuk a Vidi akcióit. A győzelem érdekében az egész csapatnak motiváltnak kell lenni, hisz a Székesfehérvár ellen csak úgy tudunk eredményt elérni, ha mindenki a tudása legjavát nyújtja" - összegezte gondolatait Herczeg András a dvsc.hu-n.

A távolmaradók ellenére is van oka optimizmusra Herczegnek, hiszen csapata parádés szezont fut és a november elején, az Üllői úton elveszített találkozóból is sokat építkezhetnek a hajdúságiak.

[2538990] 2017-11-18 19:30:00 Debrecen - Videotonx;10

A Videoton idei idegenbeli teljesítménye viszont aggasztó lehet fehérvári szemszögből. Habár a DVTK néhány héttel ezelőtt győzni tudott a Nagyerdei Stadionban, a mostani Debrecen erősebb csapatnak tűnik, mint a szeptember végi Diósgyőr.

Ami a problémákat illeti, Nikolics mesternek Asmir Suljicot, Kovács Istvánt, Pátkai Mátét és Viníciust kell pótolnia. 

A mérkőzés egyébkét több játékos szemszögéből is pikáns lesz, hiszen Varga József évekig a Lokinál bizonyította tehetségét, míg Bódi Ádám jelenleg éppen a Videoton kölcsönjátékosaként bizonyíthat kenyéradója ellen.

Az elmúlt években szembeötlő volt a Vidi dominanciája, a zsinórban nyolc nyertes mérkőzés magáért beszél. Mint ahogyan az is, hogy a fehérváriak utolsó kilenc, Loki ellen aratott sikeréből nyolc is egygólos különbséggel született meg.

Nagyon valószínű, hogy nem hoz majd gólgálát a két csapat szombat esti találkozója, hiszen a Debrecen védelme kitűnően szerepel. Háromesélyesnek talán túlzás lenne nevezni a mérkőzést, hiszen favorit a Vidi, ám nem lennénk meglepődve, ha végül csak egyetlen gól döntené el a három pont sorsát Lazovicsék javára.

Tippjeink a mérkőzésre
Tipp Odds
Videoton @2.20
Vendég és 3.5 gól alatt @3.00
Videoton 1-0-ra nyer @7.50
[2538990] 2017-11-18 19:30:00 Debrecen - Videotonx;
2017-11-18;212
239099