NB I

Ismét nyert a Ferencváros

Címkék:

A Fradi ezúttal Pakson győzött, fővárosi rangadót nyert az Újpest, gólgazdag meccset játszott a Vasas.

Paintsil már a negyedik percben betalált. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Paks-Ferencváros 0-2

A Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót, s második helyzetét értékesítette is. A következő percekben a mezőnyjáték volt domináns, s bár fél óra elteltével feléledt a Paks, a szünetig egyenlítenie nem sikerült.

A fordulást követően az addig sem hatalmas iram tovább lassult, a Paks nem igazán tudott veszélyes támadásokat vezetni, a Ferencvárosnak pedig tökéletesen megfelelt az eredmény. Az első igazi nagy lehetőségre a 84. percig kellett várni, de a csereként beálló Moutari még nem tudott betalálni, a 93. percben azonban már nem hibázott.

Puskás Akadémia-Diósgyőr 1-0

Nagy iramban kezdődött a találkozó, komoly gólszerzési lehetőségek adódtak mindkét együttes előtt. A folytatásban fölénybe került a Diósgyőr, amely jóval több veszélyes helyzetet teremtett Hegedüs kapuja előtt, főként rögzített játékhelyzeteket követően. Az első játékrész legvégén mégis a Puskás Akadémia szerezhette volna meg a vezetést, de egy kontratámadás végén Prosser a kapufára bombázott.

A második félidő elején aktívabbak voltak a hazaiak és Knezevic jóvoltából megszerezték a vezetést. A hátrányban játszó vendégek átvették az irányítást, ám próbálkozásaikból nem született gól, így egygólos vereséget szenvedtek Felcsúton.

Az Újpest 2-1-re győzte le a címvédőt. - Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub

Újpest-Budapest Honvéd 2-1

A találkozót zárt kapuk mögött játszották, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága másfél millió forintra, valamint két zártkapus mérkőzésre büntette az Újpestet a Videoton elleni találkozó miatt, amelyen a lila-fehérek szurkolói az ellenfelet és annak egyik játékosát szidalmazták, tárgyakat - köztük egy WC-tetőt - dobtak a játéktérre, valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást tanúsítottak.

Az Újpest kezdte támadóbb felfogásban a találkozót, s ennek meg is lett az eredménye, amikor egy védők között átszálló labdát Nwobodo adott középre, a jó ütemben érkező Tischler pedig vezetéshez juttatta csapatát. A hazaiak ezt követően is megnehezítették ellenfelük dolgát, s letámadásokkal akadályozták labdakihozatalait.

A második félidőben magasabb sebességre kapcsolt a címvédő, ám egy váratlan szituációból az Újpest növelte előnyét: Windecker a kezdőkörből ívelt Gróf kapuja felé, a labda pedig pont az elvetődő hálóőr előtt pattant fel, s kezei között átpörögve jutott a hálóba. A hajrában Lanzafame 15 méteres csavarásával szépíteni tudott a Honvéd, ám egyenlítenie nem sikerült, sőt, az utolsó percben növelhette volna előnyét az Újpest, az eredmény azonban már nem változott.

Balmazújváros-Haladás 2-1

Az első perctől a Haladás futballozott kezdeményezőbben, többnyire a Balmazújváros térfelén zajlott a játék. A vendégek próbálkozásait siker koronázta, ugyanis egy szabadrúgást követően Ramos háttal a kapunak, szép mozdulattal lőtt gólt. A bekapott góltól "felébredt" a hazai csapat is, szinte azonnal egyenlíthetett volna első komoly lövéséből, de Király nagyot védett. A szünetig átvette a játék irányítását a hajdúsági együttes, azonban gólt nem tudott szerezni.

A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, a Haladás többnyire az eredmény őrzésére rendezkedett be. Bő negyedóra elteltével Fekete fejesével egyenlített a Balmazújváros, amely lendületben maradt és immár a győzelem megszerzéséért támadott. Az újonc bő tíz perccel a vége előtt megszerezte a három pontot érő találatot, így hátrányból fordítva megérdemelten nyert, mert az első húsz percet leszámítva jobban és veszélyesebben játszott. Igaz, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Szécsi bravúrosan lábbal védett egy lövést az előny megtartásához.

Mezőkövesd-Vasas 3-3

Még negyedóra sem telt el, és a Mezőkövesd vezetést szerzett: egy baloldali beadás után Koszta Márk szép mozdulattal, eldőlve, kapásból a bal felső sarokba vágta a labdát. A gólt követően kicsit visszaállt a hazai csapat, a Vasas többször ívelhetett a kapu elé, ezek egyikéből, szögletből egyenlített. A folytatásban megint változott a játék képe, a mezőkövesdiek felpörgették a tempót, akadt is több helyzetük, az utolsó negyedórában egyértelműen fölényben futballoztak, de az álláson nem tudtak változtatni.

Sok volt a hiba, a pontatlan átadás a második félidő elején. Aztán a Mezőkövesd igyekezett birtokolni a labdát és irányítani a játékot, a Vasas pedig kontratámadásokat vezetett. A játékrész közepén nyolc perc alatt négy gól esett, a hazai vezetésre mindig sikerült gyorsan válaszolnia a Vasasnak. A mezőkövesdiek harmadik találatát Marek Strestík szerezte, akinek 25 méteres kapáslövése talán még Koszta első találatánál is szebb volt. Mindkét csapat győzelemre játszott, így látványos mérkőzést láthatott a közönség.

2017-11-18;212
239099