Magyar válogatott

A magyar játékosok bizakodóak a jövőt illetően

A játékosok bizakodva és pozitívan látják a magyar labdarúgó-válogatott jövőjét, noha az együttes története egyik legrosszabb évét zárta le, igaz egy 1-0-s győzelemmel a világbajnoki résztvevő Costa Rica ellen.

"Sikerült bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az elmúlt egy évben mutattunk" - jelentette ki Dibusz Dénes, aki szerint a keddi összecsapáson mindenki nagyon motiváltan lépett pályára, hogy kijavítsák a luxemburgi vereséget. "A szervezettség volt a legfontosabb ezen a meccsen, amelyen megtettük az első lépést az építkezésben" - mondta.

Fotó: MNO

A ferencvárosi kapus, aki néhány bravúrral segítette hozzá a nemzeti együttest a minimális előny megtartásához, szót ejtett Georges Leekens szövetségi kapitányról is: "Ő eddig megfigyelő volt, de ha szükségét érezte, magához ragadta a szót. Pozitívan látom vele a jövőt".

Varga József elárulta, nem számított behívóra, de örömmel érkezett több mint három év után a válogatotthoz. Saját bevallása szerint különösképpen elégedetté tette, hogy bizalmat is kapott, végigjátszhatta a találkozót, amelyen győzött a csapat.

"Volt bennem egy kis izgalom meccs előtt, amire már rég volt példa, de a találkozón már elmúlt. Szerencsére ezúttal a válogatottban is a saját posztomon, a középpályán játszhattam, nem jobb hátvédként" - mondta a Videoton játékosa, aki bízik abban, hogy a belga szakvezető ismét számítani fog rá. A válogatottat illetően úgy fogalmazott, van hova fejlődni.

A meccsen megsérült Pátkai Máté szerint sem kell mindent lerombolni, saját állapotáról azt mondta, remélhetőleg csak meghúzódott a combhajlító izma és az idén még pályára léphet.

A magyar válogatott három győzelemmel és hat vereséggel zárta a 2017-es esztendőt, illetve ezúttal sem jutott ki a jövő nyári, oroszországi vb-re. A következő, 2018-as meccsen már a belga Georges Leekens irányítja majd a nemzeti együttest.

A válogatott búcsúzó szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán szerint a luxemburgi mérkőzéssel ellentétben a hozzáállásra ezúttal nem lehetett panasz.

"Kellett a fejmosás, mert a játékosok egészen máshogy léptek pályára. A saját közönségünk előtt, a saját stadionunkban futballozni Costa Rica ellen más, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt. A közönség is látta, hogy sikerült megtenni ezt a lépést, így a csapat és a nézők ismét közelebb kerültek egymáshoz. Persze van még mit javítani a játékunkon" - mondta a leköszönő mester.

Embed from Getty Images

"Ami engem illet, a mostani mérkőzés sokat javított a képen, bele tudok nézni a tükörbe. Természetesen a Luxemburg elleni eredmény rányomja bélyegét az egészre. Adósok vagyunk az eredményekkel, nem jól alakult az év, de ez a zárás nagyon fontos volt.

Természetesen átadom a tapasztalataimat Georges Leekensnek, jó pillanatban veszi át a csapatot. Szalai Ádám és Nikolics Nemanja együtt szerepeltetése elképzelhető, de minden attól függ, ki az ellenfél, milyen formában van a két támadó, milyen rendszerben játszunk, és hogy az új kapitány miként látja a helyzetet" - nyilatkozta Szélesi.

A másik oldalon Óscar Ramirez úgy vélekedett, hogy a válogatottja fejlődő szakaszban van és van még idejük felkészülni a vb-re.

A magyar válogatott tehát győzelemmel zárta az egyébként hihetletenül pocsék 2017-es esztendőt, mely során 3 győzelem mellett 6 vereséget is elszenvedett és Costa Rica mellett csupán Feröer-szigeteket és Lettországot sikerült legyőznie.

[2640344] 2017-11-14 20:15:00 Magyarország - Costa Ricax;