Tenisz-vb

Sima győzelemmel kezd Nadal?

Dominic Thiem-Grigor Dimitrov és Rafael Nadal-David Goffin összecsapások terítéken az ATP-vb hétfői játéknapján.

Roger Federer és Alexander Zverev győzelmét hozta a vasárnapi nyitónap. A svájci géniusz 6-4, 7-6-ra győzte le a debütáló Jack Sockkot, míg a szintén újonc német tehetség 6-4, 3-6, 6-4 arányban múlta felül Marin Cilicet. Hétfőn a Pete Samprasról elnevezett négyes is bemutatkozik, azaz délután Dominic Thiem és Grigor Dimitrov száll harcba, este pedig Rafael Nadal és David Goffin néz farkasszemet egymással. 

Dimitrov favoritként várja a nyitómeccsét. - Fotó: skysports

Thiem és Dimitrov teljesen eltérő formában érkezett Londonba, hiszen amíg a bolgár mondhatni szárnyalt a US Open óta, addig az osztrák messze nem top 10-eshez méltóan teljesített - és akkor még finoman is fogalmaztunk.

Thiem borzasztó sok önbizalom romboló vereséget szenvedett el, sikerélmény pedig nulla érte az utóbbi időben.

Nagy kérdés, hogy képes-e megújulni az év utolsó versenyére. Ha igen, akkor még a továbbjutásra is lehet sansza, ha nem, akkor vélhetően három vereséggel mehet a téli pihenőre. Ez nyilván csak a meccsen fog kiderülni, de a nagyobb esély utóbbira van, már csak azért is, mert egy kisebb sérüléssel bajlódik és az O2 borítása egyébként sem fekszik neki. Annál inkább élhet rajta Dimitrov. 

Egyelőre az oddsmesterek is csak tapogatóznak, hiszen favoritnak hozták ki ugyan a bolgárt, de 1.50 körüli szorzója mutatja, hogy messze nem biztosak a sikerében. Mint ahogyan mi sem, annak ellenére, hogy Thiem tényleg borzasztó formát mutat már jó pár hónapja és igazából semmi nem szól a győzelme mellett. A játékok számánál 22,5 a line, aminél szintén lehet több és kevesebb is, szóval ez tipikusan a "nobet" meccs.


A másik elődöntőben sincs könnyebb dolgunk, ha "value betet" akarunk találni, hiszen egyik játékos sem teljesen egészségesen érkezett az angol fővárosba. Ugyan Nadal és a csapata is azt nyilatkozta, hogy a mallorcai térde rendben, azért mi ezt maximálisan csak akkor hisszük el, ha láttuk is.

Vajon rendbe jött Nadal térdsérülése? - Fotó: ATP

Goffin ugyancsak a térdével bajlódik, amiről edzője azt mondta, hogy tud játszani, de fájdalmak mellett. 

Idén kétszer is megmérkőztek még a salakszezonban, Nadalnak mindkétszer szettveszteség nélkül sikerült nyernie, így pláne ő tekinthető ezen meccs favoritjának, de arra nem vennénk mérget, hogy most is 2-0-ra tud majd nyerni, bár 1.70-ért szemezgetünk ezzel az opcióval. Goffinnak ugyanis nincs igazán olyan fegyvere, amivel különösebben zavarba tudná hozni a spanyolt, főleg nem ezen a borításon.

ATP Finals, 2. játéknap (hétfő)   
  1 2
Dominic Thiem-Grigor Dimitrov 2.45 1.40
Rafael Nadal-David Goffin 1.22 3.35