Tipp

Csak rúgjunk már bele még egyet a londoniakba!

A péntek esti angol mérkőzésen a Fulham találkozik a Wolverhamptonnal. Országos fix!

Eddig beigazolódni látszik a szezon előtt megénekelt sejtésünk, a portugál vonal nagyon bejött a Wolverhampton Wanderers csapatánál. Nuno Espírito Santo fiai vezetik a Championship tabelláját, ráadásul teszik mindezt úgy, hogy az egyik legjobb játékosuk, Hélder Costa alig játszott még a szezonban. A listavezető narancssárgák a Fulham csapatát fogadják péntek este, ez pedig egy országos fixnek tűnő mérkőzés.

A Fulham gárdáját már hét közben is eredményesen verettük, akkor nem csak azt találtuk el, hogy a Bristol City ponttal távozik a Craven Cottage-ről, de Bobby Reiddel is lövettünk egy gólt, így aki velünk tartott, igen busás pénzre tehetett szert. A londoniaknál természetesen nem történt nagy változás néhány nap alatt, Jokanovics mester problémái csak szaporodtak azáltal, hogy Kamarát (14/2) kiállították a Bristol ellen, így a befejező csatár nélkül utazott el a Fulham a Wolveshoz.

Ezzel szemben a Wolverhamptonnál minden szép, minden jó. A gárda ugyan október végén kikapott a QPR ellen, de az a vereség talán betudható annak, hogy néhány nappal előtte egy 120 perces drámára kényszerítették a Manchester Cityt a Ligakupában. Hazai pályán viszont töretlenül robognak előre Jotáék, 16 megszerzett pontjuk a második legjobb mutató, miként a 13 lőtt góljuk is szép teljesítmény. Santo mesternek ráadásul se eltiltottja, se sérültje.

A két csapat elmúlt évekbeli találkozói is remek statisztikát mutatnak tippünk szempontjából. A Wanderers 1962 (!) óta nem szenvedett vereséget hazai pályán a Fulhamtől, de hogy kicsit kézzelfoghatóbb statisztikát is közöljünk, az elmúlt tíz évben bajnokikon 4-2-0 a Farkasok mérlege a Molineux-ben.

Mindezek szellemében az 1.65-ös szorzó teljesen jó lesz nekünk arra, hogy izgalmasabbá tegyük a péntek estét.

Fotó: Sky Sports

Ám mivel hagyományosan egy gólgazdag párosításról és egy remek támadójátékkal megáldott csapatról van szó, érdemes ismét körülnézni a gólszerzős piacon.

A Wolverhamptonnál két kölcsönjátékos, Diogo Jota és Léo Bonatini szállítják a gólokat, ketten együtt már 16-nál tartanak. A duót a portugál Ivan Cavaleiro egészíti trióvá a csatársorban, akinek legfőbb szerepe az osztogatás, ő a gólpasszokban jeleskedik.

A két említett játékos közül mi Bonatinire tesszük a voksunkat, aki az utolsó hat meccsén hat gólt szerzett és csupán a Manchester City ellen nem tudott betalálni, amikor is csak a hosszabbításra állt be és egyébként ő értékesítette egyedül a büntetőjét.

Tippek a mérkőzésre
   
Wolverhampton nyer 1.65
Léo Bonatini gólt szerez 2.10
[2529376] 2017-11-03 20:45:00 Wolverhampton - Fulhamx;
238651