Tenisz

Karnyújtásnyira Baboséknak a vb-cím

  • Cesc18

Vasárnap reggel a magyar-cseh kettős a Kiki Bertens-Johanna Larsson duó ellen lép pályára a szingapúri vb fináléjában.

Meglepetésdöntőt rendeznek a szingapúri világbajnokság páros versenyén, miután Babos Tímea és Andrea Hlavácková a világelső Csan Jung-csan-Martina Hingis párost búcsúztatta, míg a másik elődöntőben Kiki Bertens és Johanna Larsson a címvédő Jekatyerina Makarova-Jelena Vesnyina orosz kettőst győzte le.

A nagyobb szenzáció egyértelműen Babosék sikere volt, hiszen Hingisék zsinórban négy tornát nyertek a világbajnokság előtt és 19 meccses győzelmi sorozatban voltak, ami által természetesen toronymagas favoritnak számítottak. 

"Nagyon örülök ennek a győzelemnek, elképesztő mérkőzés volt. Mindketten jól játszottunk a világ jelenlegi legjobb párosa ellen. Végig nagyon agresszívan teniszeztünk, ez fontos volt. A második szettben picit akadoztak a fogadójátékaink, de nagyon tartottuk magunkat a szervagémekben. Nekem is voltak nehéz pillanataim az adogatások során, aztán a játszma végén el is estem. A bokámat a mérkőzés után is kezelik. Ilyen a tenisz! Most jön majd hivatalosan is a szezonom utolsó mérkőzése, ezt valahogy ki kell bírni. Elképesztő érzés volt egy ilyen páros ellen játszani a világbajnokság elődöntőjében. Ez volt Martina pályafutásának utolsó mérkőzése, ez is hihetetlen. Én is könnyek között mondtam, mennyire boldog vagyok, hogy ellenne játszhattam."

Elképesztő, hogy egy olyan kicsi városból, mint Sopron, egy olyan nem igazán tenisznemzetnek számító országból, mint Magyarország, eljutottam idáig. Nagyon remélem, hogy holnap is sikerül így játszani.

– nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Babos/Hlavácková Bertens/Larsson
1.65 2.00

Babosék parádés teniszt tettek a pályára Hingisék ellen, iszonyatosan agresszíven teniszeztek, amire a világelső duónak nem igazán volt válasza. Bertensék ellen azért lesz érdekes, mert a holland-svéd páros ugyancsak nagyon jó alapvonalról és nagyon hasonló felfogásban párosoznak, mint a magyar-cseh kettős.

Ugyan mindkét páros számára fantasztikus dolog, hogy döntőbe jutott, de komfortosabban Babosék mozoghatnak majd a fináléban, hiszen számtalan nagy csatát megjártak már, míg Bertensék elsősorban csak kisebb tornákon brillíroztak.